Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Overkill atgriežas Latvijā – koncerts Melnajā piektdienā

Latvija ir lieliska zeme, kur grupas, kuras pasaulē spēlē milzīgām auditorijām un tiek uzskatītas par sava žanra klasiķēm, vērojamas nelielos koncertos, kas dod iespēju piekļūt skatuvei daudz tuvāk un dabūt tiešo acu kontaktu vai pieplakt pie tumbas un paņemt visu skaņas masu uz sevi.

Par to kārtējo reizi pārliecināties bija iespēja klubā Melnā piektdiena otrdien, 23.aprīlī, kad tur uzstājās thrash metāla pamatlicēji — grupa Overkill no Ņūdžērsijas, ASV. Tā dibināta jau 1980. gadā un tikai vēlāk radās grupas, kas padarīja šo žanru slavenu plašās masās – Metallica, Slayer un Anthrax. Overkill izdevuši sešpadsmit studijas albumus, divus koncertalbumus un kaverversiju kolekciju Coverkill, kurā izpilda tādu mākslinieku kompozīcijas, kas viņus iedvesmojušas – Moterhead, Sex Pistols, Jethro Tull, Ramones, Deep Purple, bet lielākoties – Black Sabbath. Visā pasaulē Overkill pārdevuši 23 miljonus ierakstu. Pašlaik viņi piedzīvo karjeras uzplaukumu — jaunākais albums The Electric Age, kurš tika izdots pirms gada, iekļuvis ASV albumu topa 77. vietā. Grupā kopš pirmsākumiem spēlē abi galvenie dziesmu autori – vokālists Bobijs "Blitz" Ellsvorts un basists D.D. Verni.

Šis bija trešais Overkill koncerts Latvijā, un viņi publikai atgādināja, ka iepriekšējā reizē solījušies šeit atgriezties. Šoreiz viesus iesildīja divas grupas – Sacramental no Rēzeknes un Survive no Tokijas, kuri spēlē jau piecpadsmit gadus un publiku pamatīgi jau pirms vakara galvenajiem varoņiem iekustināja ar japāņiem raksturīgu temperamentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja