Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Skaņu Mežā notiks Endija Stota koncerts

11. oktobrī festivāla Skaņu Mežs’2014 ietvaros notiks angļu eksperimentālās deju mūzikas producenta Endija Stota uzstāšanās, informēja festivāla pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Endijs Stots guva plašu pagrīdes deju mūzikas un pasaules melomānu ievērību ar savu 2012. gada albumu Luxury Problems, ko vairāki mūzikai veltīti mediji – tostarp Pitchfork, The Wire un Resident Advisor – nodēvējuši par vienu no labākajiem gada albumiem. Stota uzstāšanās Skaņu Mežā tika plānota jau pērn, taču tā tika atcelta slimības dēļ.

Endijs Stots ir viens no "jaunās" deju mūzikas spīdekļiem. Ar minialbumiem Passed Me By un We Stay Together, kā arī plašu atzinību ieguvušo Luxury Problems, kas zemas, tikpat kā jebkādu bītu laupītas ritmiskas pulsācijas apvieno ar ekspresīvākiem elementiem gan gaišākās, gan ļoti tumšās noskaņās, Stots ir nostiprinājis elektroniskās mūzikas novatora un neatkārtojama stilista slavu.

Stots ir viens no nedaudzajiem pagrīdes elektroniskās mūzikas pārstāvjiem, kuru mūzika komerciāli noderējusi arī elitāras modes pasaulē – 2012. gadā divas producenta kompozīcijas izmantotas slavenā modes žurnāla Vogue īsfilmā ar modeles Keitas Aptones piedalīšanos.

2014. gada sākumā Stots īstenoja radošu sadarbību ar Lankasteras tumšās ritmiskās mūzikas dueta Demdike Stare dalībnieku Mailzu Vitakeru, un abi zem projekta nosaukuma Millie and Andrea marta beigās publicēja albumu Drop the Vowels. Endijs Stots ir arī veidojis remiksus tādu mūziķu kā Tricky, Blondes un Holy Other dziesmām.

Nepieradinātās mūzikas un mākslas festivāls Skaņu Mežs’2014 notiks mūzikas namā Daile 10. un 11. oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja