Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tautumeitas laiž klajā videoklipu dziesmai Vīna ūtrai un aicina uz lielkoncertu Skultes ostā

Grupa Tautumeitas laiž klajā videoklipu dziesmai Vīna ūtrai un aicina uz lielkoncertu 26. augustā Skultes ostā.

Etnomūzikas grupa Tautumeitas nāk klajā ar videoklipu dziesmai Vīna ūtrai, kas atrodama grupas jaunākajā albumā Skrejceļš. "Šī ir dziesma, ko veltām viena otrai pateicībā par visu kopīgi piedzīvoto teju astoņu gadu garumā. Esam kļuvušas par ģimeni, kas atbalsta un stutē viena otru, kad nepieciešams. Savukārt prieka un laimes brīžus kopā piedzīvojam ar seškārtīgu jaudu," stāsta viena no grupas solistēm Asnate Rancāne.

Tautas dziesma, kas skan dziesmas pantos ir etnomuzikologu pērle, kas Tautumeitu pūrā jau ir kopš studiju laikiem. Tas ir izcils latviešu "teikto dziesmu" paraugs, kas kopā ar aranžēto pavadījumu iegūst hiphopam raksturīgo stilistiku. Taču pati tautas dziesma nāk no Dignājas, un tās oriģinālo versiju var noklausīties Latviešu tradicionālās mūzikas antoloģijā (2008).

Dziesmas videoklipā ir izmantoti atmiņu kadri no grupas kopīgi piedzīvotā gan zīmīgās Tautumeitu uzstāšanās reizēs, gan kopīgos ceļojumos, tūrēs, dzimšanas dienās, kāzās un arī pavisam ikdienišķos brīžos. "Skatoties šos video, slaukām prieka asaras," atzīst Asnate. "Vēl vairāk par muzikālo mums vienmēr ir bijusi svarīga cilvēciskā saskaņa - labestība, empātija un sirsnība."

Albumu Skrejceļš var noklausīties šeit

26. augustā Saulkrastos, Skultes ostā Tautumeitas sniegs vērienīgu koncertu, lai nosvinētu jaunā albuma Skrejceļš iznākšanu. Koncertā būs klausāmi vairāki īpašie viesi, tai skaitā iesildītāji fanka, indī, blūzroka un alternatīvā džeza mūzikas grupa The Coco'nuts. Kā arī ukraiņu-latviešu mūziķu apvienība SHAKIMA TRIO, kuru veido ukraiņu dziedātāja, folkloriste, improvizētāja un vijolniece Shakima Garunts, ģitārists, klarnetists, komponists, loop station virtuozs Jānis Ruņģis un basģitārists, producents Ainārs Majors

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Ekasē

Ukrainas māsas un brāļi, kuri šobrīd raduši patvērumu pie mums Latvijā, tiks mīļi gaidīti koncertā kā īpaši un dārgi viesi. Uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ieeja par brīvu. Slava Ukrainai!

Дорогі наші сестри й брати з України, які знайшли прихисток у Латвії. Ми будемо раді вітати вас на концерті як особливих гостей. Для вас вхід безкоштовний — за вашими українськими документами. Слава Україні! Побачимось!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja