Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aizraujošs godinājums lielmeistaram. Īpašā koncertprogrammā skanēs Gunāra Rozenberga mūzika

Ne tikai aizraujošs, bet arī kultūrizglītojoši vērtīgs solās būt džeza mūzikas koncerts Veltījums Gunāram Rozenbergam, uz kuru VSIA Latvijas koncerti aicina klausītājus šopiektdien, 14. aprīlī, plkst. 19.00 VEF Kultūras pils lielajā zālē Rīgā.

Koncertprogrammā Veltījums Gunāram Rozenbergam piedalīsies maestro Raimonds Pauls, džeza meistars, saksofonists un džeza vēsturnieks Indriķis Veitners un Latvijas Radio bigbends. Koncertā skanēs leģendārā komponista un trompetista, džeza mūzikas lielmeistara Gunāra Rozenberga labākās kompozīcijas, kas tapušas XX gs. 70. un 80. gados. Šie skaņdarbi pagājušajā gadā tika ieskaņoti skaņuplatē un koncerta gaitā tiks prezentēti klausītājiem dzīvajā izpildījumā.

Pagājušajā gadā, atzīmējot Gunāra Rozenberga 75 gadu jubileju, Latvijas Radio bigbends izdevniecības Jersika paspārnē ierakstīja vinila skaņuplati ar Gunāra Rozenberga oriģinālkompozīcijām, un tās ierakstā kā solisti piedalījās arī vairāki komponista laikabiedri: Jurijs Smirnovs, Aivars Hermanis, Madars Kalniņš, Bruno Jurgenbergs un citi. Darbs pie ieraksta ir noslēdzies, un koncerts VEF Kultūras pilī būs arī šīs skaņuplates prezentācijas koncerts, kas turklāt tiks papildināts ar sarunām, kuras džeza vēsturnieks Indriķis Veitners vadīs gan par Gunāru Rozenbergu, gan par viņa mūziku. Koncertā skanēs dziesmas un skaņdarbi Lielpilsēta, Diendusa, Ritenis, Dzimšanas dienā, Sliņķis, savulaik paša Rozenberga spoži atskaņotā

"Gunārs Rozenbergs ir Latvijas džeza leģenda. Ne tikai izcils trompetists, improvizators un džeza mūziķis, viņš bez šaubām ir arī viens no visu laiku labākajiem Latvijas džeza komponistiem un aranžētājiem, kura ne ar ko nesajaucamais rokraksts – raksturīgais skanējums – bija Latvijas Radio bigbenda firmas zīme daudzu gadu garumā," stāsta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza katedras vadītājs, saksofonists, klarnetists un džeza pētnieks, profesors Indriķis Veitners. Viņš uzsver: "Gunāra Rozenberga kompozīcijām raksturīgais oriģinālais, harmoniski un tembrāli kuplais skanējums un svaigās, oriģinālās melodijas radīja ne ar ko nesajaucamu, unikālu skanējumu, kas kļuva par panākumu atslēgu Latvijas džeza atpazīstamībai vairāku desmitgažu garumā, arī starptautiski. Rozenberga daiļrade joprojām ir neizsmeļams iedvesmas avots un paraugs arī mūsdienu Latvijas džeza paaudzei, to apliecina viņam veltītais koncerts, kurā kopā ar Latvijas Radio bigbendu uzstāsies solisti – Gunāra līdzgaitnieki un kolēģi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja