Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Alvja Hermaņa iestudētajā Toskā Berlīnē dziedās operzvaigzne Soņa Jončeva

Berlīnes Valsts operas Unter den Linden repertuārā atgriežas režisora Alvja Hermaņa iestudētā Džakomo Pučīni Toska. To varēs dzirdēt 3., 5., 9. un 12. maijā

Titullomā iejutīsies viena no spožākajām un talantīgākajām mūsdienu zvaigznēm – bulgāru soprāns Soņa Jončeva. Šim notikumam tiek pievērsta liela opermīļu uzmanība – Toskas partiju Eiropā Soņa Jončeva dziedās pirmo reizi. Līdz šim viņa to atveidojusi Ņujorkas Metropolitēna operā. Izrāžu ciklā Berlīnē pie pults stāsies dziedātājas dzīvesbiedrs venecuēliešu diriģents Domingo Indojans, kurš no 2013. līdz 2016. gadam bija Berlīnes Valsts operas _Unter den Linden_ muzikālā vadītāja Daniela Barenboima asistents.

Alvja Hermaņa veidotā Toskas iestudējuma pirmizrāde Berlīnē notika 2014. gada rudenī. Izrāde tiek spēlēta katru sezonu. Pirmizrādē galveno lomu dziedāja Anja Kampe, vēlāk – Andžela Georgiu un Jeļena Stihina. Toska operteātrī Unter den Linden skanēs arī 2019.–2020. gada sezonā, un tajā atkal dziedās leģendārā dīva Andžela Georgiu (2020. gada maijā un jūnijā; viņas partneris dažās izrādēs būs izcilais itāļu tenors Vitorio Grigolo).

Toskas scenogrāfijas un kostīmu autore ir Kristīne Jurjāne. Uz skatuves ir izbūvēts portiks, kura augšējā daļā uz ekrāna grafiski tiek atainoti operas sižeta pavērsieni (komikss pēc Toskas motīviem!), – Kristīne Jurjāne ir radījusi milzum daudz akvareļu, tajos ir jūtama ne tikai interese par varoņiem, bet arī mīlestība un ironija.

Šā gada maija izrādēs Soņas Jončevas partneri izrādē būs rumāņu tenors Teodors Ilincai (Kavaradosi) un poļu baritons Andžejs Dobers (Skarpija). Jūnijā Toskas lomu Soņa Jončeva dziedās Parīzes Bastīlijas operā un Sanktpēterburgas Marijas teātrī. Drīz pēc tam māksliniece dosies dekrēta atvaļinājumā un uz skatuves plāno atgriezties novembrī.

Šonedēļ Londonā notikušajā Starptautiskās operas balvas pasniegšanas ceremonijā Soņai Jončevai tika piešķirta britu žurnāla Opera – viena no balvas rīkotājiem – lasītāju simpātiju balva.

Informācija: www.staatsoper-berlin.de

 

Top komentāri

Nu Un
N
Tas viss ir ļoti jauki, bet kāpēc šī info ir pati galvenā dienas ziņa, un kāds labums no tā visiem pārējiem Latvijā? Savā laikā Katrīna Lielā teica, iedod latviešiem šņabi, un viņi tev labi kalpos. Tagad sanāk, katru dienu baros ar to, ko dara Hermanis, lai atkal mēs varētu akli un cītīgi kalpot....
Herr Mann
H
Bet Žoras Tvjordolobova iestudēto Daška ar Dakšām Toska izrādīs Varakļānu operā.Galvena lomā Dusja Ņikiforovna.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja