Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar lielu jaudu un jaunās mājās

Festivālā Porta uzstāsies astoņas dažādas mūziķu grupas.

Pasaules mūzikas festivāls Porta senāk norisinājās rudenī, taču Covid-19 pandēmijas laikā vienīgā iespēja to turpināt bija rīkot festivālu vasarā. Arī šoreiz šis mūzikas festivāls notiks tūlīt no 27. līdz 29. jūlijam trīs dažādās vietās – Kuldīgā, gandrīz Rīgas centrā Fon Stricka villā un Rīgas malā – Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kur festivāla noslēgumā uzstāsies Krimas tatāru dziedātāja no Ukrainas – Džamala. Līdz šim viņa Latvijā vēl nekad nav bijusi.

"Porta notiks 23. reizi. Kopš 1999. gada ar šo festivālu ir izauguši visi četri mani bērni. Šovasar esam aicinājuši astoņas ļoti atšķirīgas mūziķu grupas," stāsta festivāla Porta aizsācēja Ilze Apsiņa. Viņa festivālu rīko joprojām.

Gadu gaitā Portas notikumi iemājojuši dažādās vidēs. Nu pienākusi kārta pirmo reizi viesoties Kuldīgā, kur 27. jūlija vakarā Pils parkā gaidāms festivāla Porta atklāšanas koncerts. Tajā uzstāsies enerģiskie multiinstrumentālisti Le Diable à Cinq no Kanādas, savukārt koncerta turpinājumā jaudīgi muzicēs elektrofolka apvienība Okra Playground no Somijas.

"Tas ir patiesi jaudīgs etnoroks. Grupā ir seši mūziķi – trīs vokālisti un trīs instrumentālisti. Divām vokālistēm ir arī savi radošie projekti," stāsta I. Apsiņa.

Otrās festivāla dienas, 28. jūlija, vakarā Fon Stricka villā varēs ļauties priekšnesumiem, ko sniegs spēcīgas un dziļas balss īpašniece, maģiskas loka liras vārdotāja Peivi Hirvonena (Päivi Hirvonen) no Somijas, pašmāju pasaules mūzikas un visneiedomājamāko mūzikas instrumentu daudzinātāji Rahu The Fool, enerģiskie multiinstrumentālisti Le Diable à Cinq no Kanādas un franču akordeonists Žiljēns Sertēns.

Jauna mājvieta festivālam ir Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, kurā 29. jūlijā uz divām skatuvēm piedzīvosim krāšņu festivāla kulmināciju. Vakara gaitā uz Ambient skatuves muzicēs jaunu skaņu radītājas uz vienas cītaras – Duo Ruut no Igaunijas, norvēģu mūziķis Daniels Herskedāls, kurš pārkāpj tubas izpildījuma robežas, un franču akordeonists Žiljēns Sertēns ar saviem dzīvespriecīgiem miniatūrstāstiem. Uz otrās skatuves uzstāsies grupa Okra Playground un ukraiņu dziedātāja, dziesmu autore Džamala.

Papildus mūzikas dažādībai apmeklētājiem būs iespēja iepazīt arī dalībvalstu nacionālās virtuves tradicionālās garšas. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzē. Studentiem un senioriem – ar 50% atlaidi. Bērniem un jauniešiem no 12 līdz 18 gadu vecumam ieeja par īpašu dienas cenu – 10 eiro, no septiņiem līdz 12 gadiem – 5 eiro. Bērniem līdz septiņiem gadiem ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja