Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arī šogad Jūrmalas festivālā izskanēs unikālais Saullēkta koncerts

Jau par tradīciju Jūrmalas festivālā kļuvis pasaulslavenās ērģelnieces Ivetas Apkalnas saullēkta koncerts jūras krastā, kas šī gada festivālā notiks 30. jūlijā plkst. 7 Dzintaru pludmalē. Neparastais notikums divus gadus pēc kārtas pulcēja simtiem klausītāju un sarūpēja neizmirstamu mūzikas klausīšanās pieredzi, dabas skaņām saplūstot ar karaliskajām ērģeļu stabulēm un Ivetas Apkalnas brīnišķīgo ērģeļspēli, informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Šajā reizē austot saulei, 30. jūlijā jūras krastā izskanēs Johana Sebastiāna Baha mūzikas majestātiskais pārlaicīgums un amerikāņu minimālista Filipa Glāsa skaņdarbi, kuros pulsē dzīvības enerģija un laika bezgalīgums.

Ivetas Apkalnas izpildījumā varēs dzirdēt noslēgumu no Glāsa operas Satyagraha (tulkojumā no sanskrita "patiesības spēks"), kas veltīta Indijas neatkarības kustības vadītājam Mahātma Gandijam, un meditatīvo skaņdarbu Mad Rush, kuru Filips Glāss uzrakstīja par godu Dalailamas pirmajai vizītei Ziemeļamerikā 1979. gadā.

Pasūtītāju lūgums bija radīt mūziku, kuru var atskaņot neierobežotu laiku, jo vizītes organizētāji paredzēja, ka Dalailamas ierašanās pasākuma norises vietā var kavēties. Līdzīgu bezgalības gaisotni rada Glāsa Music in contrary motion (Mūzika pretējā kustībā) – opuss, kurš nekad nebeidzas, bet tikai kādā mirklī apstājas.

No Johana Sebastiāna Baha daiļrades programmā būs svētsvinīgas gaismas pārpilnā Fantāzija ērģelēm solmažorā, hrestomātiskā Tokāta un fūga reminorā un Ričekārs dominorā no Muzikālajiem veltījumiem – polifonijas šedevrs, kurā Baha ģēnijs ietiecas sakrālā dimensijā. Koncerts izskanēs ar enerģisko Sinfonia no Baha Ratswahlkantate jeb Kantātes pilsētas inaugurācijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja