Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Austrumu mūzikas burvība Ventspilī

Pasaules mūzikas duets The Ayoub Sisters un Arabic Quartet.

Ventspilī koncertzālē Latvija 20. aprīlī plkst. 17.00 ar koncertu viesosies uzlecošās zvaigznes – māsu duets The Ayoub Sisters un Arabic Quartet –, piepildot zāli ar austrumu pasaules mūzikas skaņām. Māsu duets uzstājies daudzās ievērojamās koncertvietās, arī Karaliskajā Alberta zālē, Londonas Palladium, Kairas opernamā, Dubaijas operā, bet uzstāšanās koncertzālē Latvija būs grupas pirmais koncerts Ziemeļeiropā. 

The Ayoub Sisters ir klasiskās crossover pasaules mūzikas duets, kurā muzicē māsas Ajubas – čelliste Sāra un vijolniece Laura, kura, starp citu, spēlē Neapoles itāļu meistara Džuzepes Galjāno 1810. gadā izgatavotu instrumentu. Duets izceļas ar spēju apvienot dažādus mūzikas žanrus un kultūras, kā arī ar spilgtu vizuālo tēlu. The Ayoub Sisters izpilda pazīstamu skaņdarbu instrumentālās versijas un savu oriģinālmūziku, kurai raksturīgs Ēģiptes un austrumu pasaules mūzikas šarms. Koncertā Ventspilī The Ayoub Sisters uzstāsies kopā ar Arabic Quartet mūziķiem.

Māsu debijas albums The Ayoub Sisters (2017) ir ierakstīts Abbey Road studijā kopā ar Londonas Karalisko filharmonijas orķestri. Pēc realizētā apjoma albums ieguva 1. vietu klasiskās mūzikas ierakstu topā un atnesa mūziķēm starptautisku atzinību. Classic BRIT Awards 2018 māsu Ajubu duetu nominēja kā gada grupu. Sadarbojoties ar pazīstamo producentu Marku Ronsonu, The Ayoub Sisters ir izdevis savu jaunāko albumu Arabesque (2022) – veltījumu arābu pasaules mūzikai. Šis ieraksts iekļuvis 10 labāko klasiskās mūzikas mākslinieku albumu topā un atzinīgi novērtēts visā pasaulē.

20. aprīlī gaidāmā grupas The Ayoub Sisters uzstāšanās koncertzālē Latvija būs notikums visiem pasaules mūzikas cienītājiem, jo tas būs līdz šim pirmais un vienīgais dueta koncerts Ziemeļeiropā. Koncertu organizē SIA Kurzemes filharmonija ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansiālo atbalstu. Biļetes iegādājamas koncertzāles Latvija un Teātra nama Jūras vārti kasēs, kā arī Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Mūzikas dzīve koncertzālē Latvija šomēnes ir intensīva un daudzkrāsaina. Jau nākampiektdien, 26. aprīlī, plkst. 19.00 Pavasara koncertā Ventspils kamerorķestris un jauktais koris Ventspils kopā ar diriģentu Aigaru Meri un solistiem – pianistu Mārtiņu Zilbertu, ērģelnieku Aigaru Reini, ģitāristu Kasparu Zemīti un basģitāristu Ivaru Ozolu – atskaņos Alfrēda Šnitkes Koncertu klavierēm un stīgām, ciklu Trīs garīgie dziedājumi, kā arī Marģera Zariņa spilgto Concerto triptichon ērģelēm un kamerorķestrim. Romantisma laikmeta kormūziku pārstāvēs Antona Bruknera motete un Fēliksa Mendelszona-Bartoldi 100. psalms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja