Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Biļetes uz Dziesmu un Deju svētku pasākumiem būs pieejamas no viena lata

26. februārī valdība apstiprināja Ministru kabineta noteikuma projektu par Latvijas Nacionālā kultūras centra maksas pakalpojumu cenrādi XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku pasākumu nodrošināšanai. XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku maksas pasākumu biļešu cenas būs no 1 līdz 30 latiem, bet liela daļa svētku nedēļas norišu būs bez maksas.

"Šajos Dziesmu un deju svētkos lielu uzsvaru esam likuši uz svētku pieejamību visplašākajam interesentu lokam. Svētku nedēļas laikā iecerēts vairāk nekā piecdesmit dažādu pasākumu un gandrīz pusei no tiem skatītāju līdzdalība būs bez maksas. Savukārt maksas pasākumu biļešu cenas būs  no viena  līdz trīsdesmit latiem, kas dos iespēju to apmeklētājiem izvēlēties piemērotāko savai rocībai. Šobrīd ļoti aktīvi strādājam, lai ikvienam būtu iespēja baudīt svētku īpašo kopības sajūtu," atzīmē kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende."Dziesmu un deju svētku pasākumi tradicionāli tiek plaši apmeklēti, interese par biļešu iegādi jau tagad ir pietiekami augsta, bet nozīmīgākos svētku pasākumus būs iespējams vērot tiešraidē uz lielajiem ekrāniem Rīgas pilsētvidē, kā arī Latvijas televīzijas 1. programmā. Svētku laikā būs arī daudz bezmaksas pasākumu," informē svētku organizatore Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde.Deju lieluzveduma Tēvu laipas un Noslēguma koncerta Līgo – Lai top! ģenerālmēģinājumu, kā arī Bērnu folkloras kopu un solistu koncertu un vokālo ansambļu koncertuzveduma - muzikālās pasakas Jūriņā biļetes maksās no viena līdz trim latiem. Augstākās biļešu cenas – 30 lati -  būs atsevišķos sektoros Noslēguma koncertā un skatītāju tribīnēs Gājiena laikā.

Biļešu tirdzniecību plānots uzsākt aprīļa sākumā biļešu kasēs un interneta vidē. Vienā pirkuma reizē  pircējam uz vienu pasākumu būs iespējams nopirkt līdz asto'n'am biļetēm. Plašāka informācija par biļešu iegādes laiku un kārtību, kā arī tirdzniecības vietām būs pieejama marta vidū.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Rīgu šovasar pieskandinās no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku programmu veido 51 pasākums ar vairāk nekā 62 norisēm, tostarp arī Latvijas pilsētās un novados.  XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja