Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dosimies svinēt latino mūziku! Kalnciema kvartālā uzstāsies Orkesta Mendoza no Arizonas

Kalnciema kvartālā, kas regulāri piedāvā iedzīvotājiem kultūras un izklaides notikumus, šoreiz izskanēs vēl nebijis pasaules mūzikas koncerts. XIX gs. koka māju pagalmā ar eklektiskiem Latīņamerikas mūzikas ritmiem publiku iekustinās unikāls un enerģisks orķestris no Arizonas – Orkesta Mendoza –, kas virtuozi apguvis un apvieno neskaitāmus latino mūzikas stilus.

Ietekmīgais mūzikas žurnāls Rolling Stone šī orķestra albumu Vamos A Guarachar! (2016) atzinis par vienu no labākajiem latino mūzikas albumiem un raksturojis kā "revolūciju latino mūzikā". Vamos A Guarachar! tulkojumā no spāņu valodas ir – "dosimies svinēt!".

"Sergio Mendoza y La Orkesta ir izcils indī mambo orķestris no Tūsonas Arizonas štatā, kas 2017. gadā tika pasludināts par vienu no veiksmīgākajām un interesantākajām apvienībām latino mūzikā. Latīņamerikāņu perkusiju, akordeona, saksofona, trompetes, kontrabasa, vijoles, klarnetes un ģitāras saspēle un ansambļa dalībnieku balsis rada skaļu, vētrainu mambo un kumbijas mūziku ar intensīvu psihodēliskās mūzikas piesitienu, kas veido kvalitatīvu un reizēm pat pārdabisku skaņu," stāsta koncerta organizētāju pārstāve Darja Trizna. 2009. gadā orķestri dibinājis harismātiskais dziedātājs un ģitārists Serhio Mendosa, kurš arī ir šīs grupas vadītājs. Orķestris patiesībā ir vispusīgi talantīgu mūziķu ansamblis, kas sastāv no septiņiem dalībniekiem. Tie ir: Serhio Mendosa (balss, klavieres, ģitāra), Džeimss Pīterss (bungas, perkusijas), Marko Rosano (saksofons, klarnete, akordeons, trombons), Šons Rodžerss (kontrabass), Rauls Markess (trompete, ģitāra, balss), Braiens Lopess (ģitāra, balss) un Ketsals Gerrero (vijole, balss).

Sergio Mendoza y La Orkesta uzstāšanās ir atstājusi neaizmirstamu iespaidu daudzos ļoti dažādos mūzikas festivālos, piemēram, Pachanga Latino un Santiago de Compostela Spānijā. Starptautiskajā pasaules mūzikas forumā WOMEX orķestris ir uzstājies pat trīs reizes, kas ir ļoti liels retums ASV. Koncerta dienā pirmdien, 30. maijā, plkst. 13.00 grupas izveidotājs Serhio Mendosa vadīs arī meistarklasi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentiem.

Koncertu organizē nodibinājums Koka arhitektūras fonds, un tas notiek ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu. Koncerta sākums Kalnciema tirdziņā Kalnciema ielā 35 Rīgā plkst. 19.00. Biļetes pieejamas interneta vietnē www.aula.lv, kur, starp citu, var arī jau iepriekš labi sagatavoties gaidāmā koncerta noskaņas svinēšanai, noklausoties Orkesta Mendoza godalgotā mūzikas albuma Vamos A Guarachar! skaņdarbus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja