Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dziedāsim līdzi pie radioaparātiem. Šoreiz Imantdiena notiks radio ēterā

Komponista Imanta Kalniņa vārda dienā 1. jūlijā Latvijas Radio 2 ēterā ir gaidāms īpašs notikums – Radio Imantdiena. Koncertā uzstāsies Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Uģis Roze, Kristīne Kārkle Kalniņa, Ainars Mielavs un Daumants Kalniņš

Šogad Imantdienai aprit 45. jubilejas gads. Kaut arī tā nevar notikt klātienē, komponista mūzikas mīļotāji aicināti pulcēties pie radioaparātiem, lai piedzīvotu neiztrūkstošu Imantdienas noskaņu, svinot svētkus kopā ar mūziķiem un dziedot līdzi. Radio Imantdienu ar tradicionāliem un īpašiem vārdiem atklās pats komponists. Koncerts būs klausāms Latvijas Radio 2 ēterā plkst. 20.

Radio Imantdienas koncertā uzstāsies Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Uģis Roze, Kristīne Kārkle-Kalniņa, Ainars Mielavs un Daumants Kalniņš. Pavadījumu nodrošinās Karalienes mūzikas bruņinieku orķestris – Jānis Miltiņš (taustiņi), Jānis Kalniņš (ģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Valters Sprūdžs (basģitāra) un Edgars Kārklis (akordeons, dūdas). Skanēs dziesmas Nelaid māte bērnus mežā, Lilioma dziesma, Dziesma Dūdieviņam, Četri balti krekli, Es redzēju sapnī, Dziesma, ar ko Tu sāksies? un daudzas citas. Koncerta ieraksts tapis Latvijas Radio 1. studijā. 

Pirms Radio Imantdienu koncerta skanēs īpašs Nošu atslēgas raidījums (plkst. 19.05), kas veltīts Imantam Kalniņam. Programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte par raidījumu stāsta: "Pirms Radio Imantdienas koncerta atskatīsimies uz Imanta Kalniņa darbīgo mūzikas ceļa gājumu, par kura faktiem jaunākās paaudzes klausītāji dažkārt ir pārsteigti. Raidījumā būs dzirdama arī saruna ar komponistu, kurā viņš atzinās, ka savā 80. jubilejas gadā joprojām pa ķērienam stāv dzejoļi, kuriem gatavs radīt mūziku. Viņš ir darbīgs un rosīgs." 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja