Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dzintaru koncertzālē uzstāsies dziedātājas Marina Rebeka un Sondra Radvanovska

28. jūnijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies divas pasaules mēroga dziedātājas – Marina Rebeka un Sondra Radvanovska, kurai šī būs pirmā viesošanās Latvijā, informēja koncertapvienības Laba mūzika pārstāvji.

Abas solistes ir kritiķu slavētas un publikas apbrīnotas prīmas ar plašu repertuāru, veiksmīgu karjeru un nozīmīgiem apbalvojumiem. Abām tā būs pirmā kopīgā tikšanās uz vienas skatuves, turklāt divu izcilu soprānu atrašanās uz vienas skatuves ir ļoti reta.

Koncerta programmā skanēs populāru Bellīni, Džordāno, Leonkavallo, Maskanji, Masnē, Mocarta, Pučīni un Verdi operu skaistākie skati. Muzicēs Latvijas Festivāla orķestris, ko diriģēs diriģents Guntis Kuzma.

Marinas Rebekas karjera beidzamos gados sasniegusi lielus augstumus. Viņu pamatoti uzskata par vienu no šībrīža labākajām Verdi operas Traviata titulvaronēm. Marina Rebeka slavēta arī par sniegumu Bellīni operās Norma un Pirāts, Doniceti operā Anna Boleina, Guno operā Fausts, Verdi operās Simons Bokanegra un Trubadūrs, Čaikovska operā Jevgeņijs Oņegins. 2019./2020. gada sezonā Marina Rebeka uzstājas Tulūzas Kapitolija teātrī, Hamburgas Valsts operā, Zalcburgas festivālā, Vīnes Valsts operā, Dortmundes Konzerthaus, Milānas Teatro alla Scala. Viņa nesen guvusi lielus panākumus arī Parīzes mākslas un dejas centrā Éléphant Paname, Bordo Nacionālajā operā un festivālā Maggio Musicale Fiorentino.

Pirms dažiem gadiem Marina Rebeka izveidoja pati savu skaņu ierakstu namu Prima Classic, kas izdevis dziedātājas trešo soloalbumu Spirito, kā arī Verdi operas Traviata ieskaņojumu. 2020. gada janvāra vidū pasaulē nāca Marinas Rebekas ceturtais soloalbums Elle, kurā iekļautas franču komponistu operu ārijas. Dažas dienas vēlāk starptautiska prominentu mūzikas kritiķu žūrija piešķīra dziedātājai prestižo ICMA (Starptautiskā klasiskās mūzikas balva) kā gada mūziķei.

Sondra Radvanovska ir plaša operrepertuāra īpašniece, sevišķi slavēta par sniegumu Verdi un t. s. bel canto operās. 2019./2020. gada sezonā Sondra Radvanovska dzied titullomu Dvoržāka operā Nāra Canadian Opera Company, viņa uzstājas ar koncertiem Vankūverā, Čikāgas Liriskajā operā un Bādenbādenē, piedalās Bellīni Pirāta koncertiestudējumā Parīzes operā, dzied Aīdu Berlīnes Vācu operā un Vīnes Valsts operā.

Sondra Radvanovska uzstājusies vai visos pasaules nozīmīgākajos opernamos, to skaitā Milānas Teatro alla Scala, Cīrihes operā, Londonas Karaliskajā operā u. c. Kā koncertdziedātāja viņa muzicējusi ar Bostonas simfonisko orķestri un Verbjē festivāla orķestri Džeimsa Levaina vadībā, ar Čikāgas simfonisko orķestri un Džeimsu Konlonu, Bavārijas Valsts operas orķestri un Zubinu Mehtu. Laisti klajā vairāki CD ar Sondras Radvanovskas balss ierakstiem. Dziedātāja filmējusies kopā ar Plasido Domingo operas Sirano de Beržeraks DVD un labprāt vadījusi populārās sērijas Met: Live in HD pārraides.

28. jūnija koncertā tiks atskaņoti fragmenti no Verdi operām Likteņa vara un Sicīliešu vesperes, Pučīni operām Manona Lesko un Toska, arī no Leonkavallo operas Pajači, Džordāno operas Andrē Šenjē, Masnē operām Sids un Herodiade. Abu prīmu balsis satiksies divās ainās no Bellīni bel canto stila šedevra – operas Norma. Latvijas Festivāla orķestris spēlēs Mocarta operas Figaro kāzas uvertīru, Verdi operas Likteņa vara ievadu un Maskanji operas Zemnieka gods intermeco.

Diriģents Guntis Kuzma jau sešas sezonas ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģents, diriģējis arī Liepājas simfoniskā orķestra, Sinfonietta Rīga, Sinfonia concertante un Latvijas Festivāla orķestra koncertus. Par Ādolfa Skultes Piektās simfonijas lasījumu Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertā kopā ar LNSO un par solo Sebastjana Fagerlunda Klarnetes koncertā kopā ar Sinfonietta Rīga un diriģentu Normundu Šnē saņēmis Lielo mūzikas balvu 2018 kategorijā Par izcilu interpretāciju. Viņš ir viens no Latvijas labākajiem klarnetistiem. JVLMA docents.

Latvijas Festivāla orķestrī (LFO) satiekas Latvijas simfonisko un kamerorķestru labākie mūziķi. LFO pirmais koncerts notika 2015. gadā kopā ar Marinu Rebeku itāļu diriģentes Sperancas Skapuči vadībā Liepājas koncertzāles Lielais dzintars atklāšanas pasākumu sērijā. LFO pavadījis Marinu Rebeku arī Doniceti operas Marija Stjuarte koncertiestudējumā un muzicējis Karela Marka Šišona vadībā programmā Rožu kavalieris, kas tika pie Kilograms kultūras 2017 balvas. LFO piedalījies kritiķu slavētajā Verdi operas Traviata ierakstā ar Marinu Rebeku titullomā un uzstājies ar pasaules mēroga zvaigznēm Elīnu Garanču, Hiblu Gerzmavu, Džošua Bellu, Sergeju Krilovu, Dāvidu Geringu un Denisu Macujevu.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja