Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Esi reāls! Dejosim kā deviņdesmitajos!

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris Sōla aicina uz koncertu diskotēku ar 90. gadu hitiem, mudinot to ne tikai klausīties, bet arī dejot vai vismaz kustēties kādreiz populāro dziesmu ritmos. Ar šo programmu divi koncerti jau izskanējuši Ogrē un Siguldā, bet 14. februārī, Valentīna dienā, plkst. 20 to vēl var apmeklēt Rīgā mūzikas namā Daile. Kopā ar kori Sōla visos koncertos spēlē arī instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā, bet pēc Rīgas koncerta notiks īsta, autentiska 90. gadu diskotēka DJ Agra Semēvica virsvadībā.

Stāsta kora diriģents Kaspars Ādamsons: "Šī, šķiet, būs jau trīspadsmitā reize, kad mēs ap Valentīna dienas laiku ar Sōlu mēģinām iedzīvināt kaut ko neakadēmiskāku, no cita skatpunkta. Jau ir bijušas gan Mikrofona aptaujas dziesmas – uzvarētājas, gan Latvijas dziesmas, kas tikušas virzītas uz Eirovīziju. Ir bijusi teātra mūzika mīlestības kontekstā, ir dziedāta kinomūzika. Pagājušajā gadā mums bija zaļumballe ar šlāgerdziesmām kora pārlikumā."

Mēģinot sajust, kas kora dziedātājiem pašiem varētu būt interesanti un kas vēl nav skanējis citos koros, radusies ideja par koncertu – diskotēku. Ko tieši šajā programmā gaidīt? "90. gadu latviešu mūzikā esam ielauzušies ar piecpadsmit dziesmām. Aicinājām talkā četrus aranžētājus, atradām savos apcirkņos arī divas jau agrāk aranžētas dziesmas no iepriekšējām programmām – Peldētājs un Vakara vējā," atklāj Kaspars Ādamsons.

Koncerta nosaukums Esi reāls! daudziem atsauks atmiņā vienu no populārākajām 90. gadu dziesmām, ar kuru tolaik klajā nāca grupa Mixeri. Protams, to varēs dzirdēt arī koncertā. Programmā skanēs arī citas deju zālēs, festivālos, televīzijas un radio kanālos iemīļotas dziesmas no 90. gadu dziesmu sarakstiem, kuras saistās ar tādām grupām un izpildītājiem kā Jauns mēness, Juku jukām, Labvēlīgais tips, Pienvedēja piedzīvojumi, Tranzīts u. c.

Pēc pagājušā gada pozitīvās pieredzes, kad šlāgerkoncerta zaļumballes publika droši laidās dejā, arī šoreiz varēs dejot. Galvenie dīdžeji koncerta laikā būs kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons un diriģenti Laura Štoma, kā arī Artūrs Oskars Mitrevics, savukārt diskotēkā – DJ Agris Semēvics, kurš spēlēs arī 90. gadu pasaules hitus. Koncertos kopā ar kori muzicēs Dmitrijs Tarasovs (ģitāra), Viesturs Samts (sitaminstrumenti), Pēteris Liepiņš (bass) un Jānis Miltiņš (taustiņinstrumenti). Lai mudinātu klausītājus stīvi nesēdēt krēslos un iekustēties deju ritmos, kora Sōla dziedātāji apguvuši kustības no 90. gadu videoklipiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja