Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Festivāls Positivus. Joste paliek Joste

Tāpat kā līdz šim, arī šogad Positivus uz dažādām skatuvēm piedāvās plašu pašmāju mūziķu klāstu

Kā pirmā jāmin grupa K. Remonts, kas nesen nospēlēja neaizmirstamu koncertu Rīgā ar vairākiem solistiem. Salacgrīvā kolektīvs izpildīs tikai tās dziesmas, kuras dzied Ieva Akuratere. Tā būs viena no retajām iespējām dzirdēt šos mūziķus, jo arī vienīgā albuma Melnraksti tirāža ir sen izpārdota. Atliks viņus meklēt tikai digitāli, ko, nezinot, kas ir K. Remonts, neviens nedarīs. Tāpēc laipni lūgti uz koncertu!

Īpaši festivālam apvienojušies dueta Mona De Bo dalībnieki Edgars Rubenis (ģitāra), Edgars Eihmanis un abu pirmā albuma producents, kādreizējais grupas Aparāts līderis Pēters Helmss. Būtiska loma viņu priekšnesumā būšot improvizācijai, eksperimentiem ar skaņu un laiku, savukārt Pēters Helmss sola uzsvērt visu melodisko, spēlējot vairākus instrumentus un, iespējams, arī dziedot. Piedalīsies arī viesi.

Būs grupa Rīgas modes, kas agrāk bija pazīstama kā Komjaunatne un tūliņ izdos vinila minialbumu. Būs divu jau kopš 90. gadiem pazīstamu talantīgu mūziķu tagadējās grupas – Edgara Šubrovska Manta un Arņa Račinska Laika suns.

Festivālā uzstāsies viena no radoši interesantākajām šībrīža latviešu grupām ar atbilstošu nosaukumu , allaž gaidītā Filipa Deruma grupa Martas asinis, kas nesen papildinājusi sastāvu, un tagad tās skanējums kļuvis pilnasinīgāks – gluži kā minimālistiskais The White Stripes salīdzinājumā ar Džeka Vaita tagadējo pirmklasīgo mūziķu sastāvu.

Būs arī vairākas tādas latviešu grupas un projekti, kuru nosaukumi par to valstisko piederību neko neliecina, – The Citizens, Pyro Trees, Audience Killers, Waterflower, The Velvet Supernova, The Sound Poets, Carnival Youth, Das Sonntags Legion. Daži no šiem ansambļiem jau pazīstami, un tas tos glābs no uzstāšanās tukšu laukumu priekšā lielā festivālā, kas vienlaikus var piedāvāt vairākas citas jau pārbaudītas izklaides iespējas.

Lūk, ņemiet piemēru no Alises Jostes, kura bez mitas braukā pa ārzemēm un gūst panākumus, dziedot angliski, bet savu latvisko vārdu atstāj neskartu. Arī viņu sastapsim Positivus. Lai mums visiem pozitīva šī nedēļas nogale! 

Festivāls Positivus

Salacgrīvā 18.–20.VII

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 62 (triju dienu biļete bez teltsvietas); EUR 68 (ar teltsvietu)

www.positivusfestival.com


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja