Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Festivāls Laba daba ir izziņojis pirmās ārvalstu grupas

Starptautiskais mūzikas festivāls Laba daba, kas notiks no 3. līdz 5. augustam, pulcēs dažādas ārvalstu grupas, informēja pasākumu aģentūras Pareizā ķīmija radošā direktore Lienīte Ormane.Festivālā savu dalību kā pirmie apstiprinājuši viesmākslinieki Dub Syndicate no Jamaikas, Spiritual Seasons no Ukrainas, apvienības Solitude un Clubroot no Lielbritānijas, kā arī The Capital Beat no Somijas.

Viens no regeja mūzikas pasaules grandiem Dub Syndicate, taču arī Somijā dzimušajai grupai The Capital Beat, kurā apvienojušies astoņi puiši, sirdī ir Jamaikas saule. Lai arī The Capital Beat kļuvuši par visu laiku populārāko regeja grupu Somijā, viņu ritmiskos gabalus spēlē arī ārpus Somijas robežām, gūstot panākumus lielajās ASV radiostacijās, kā arī mazākās stacijās Eiropā, Āzijā un Austrālijā.Ukraiņu grupa Spiritual Seasons dibināta 1994. gadā un līdz pat 2004. gadam pastāvēja tikai kā studijas projekts. Sākotnēji muzikālā kolektīva stilu varēja definēt kā britu tautas balādi, bet 2001. gadā repertuārā sāka parādīties arī īru folkmūzika. Tādējādi saplūstot šiem diviem atšķirīgajiem stiliem ir izveidojies Spiritual Seasons mākslinieciskais pamats.

Labāko no savas performances festivālā parādīs Lielbritānijas mūziķis Solitude, kurš aizvadījis daudz veiksmīgus koncertus vairākās pasaules valstīs. Tāpat festivālā, kas noris pie dabas, labi iederēsies dūmakaini atmosfērisks dubstep Lielbritānijā plaši pazīstamā Clubroot izpildījumā.

Latviju šovasar festivālā pārstāvēs Haralds Sīmanis, Striķis, Auļi, Pulse Effect, Tesa, Starmetis, PND, HMP?, Eskimo, Gaujarts, Sound Religion, Mango, Kuchenbeat, Dzeltenie pastnieki, Trakula, Tramplīni un citi.

Laba daba ir starptautisks mūzikas festivāls, kas arī šoreiz būs piesātināts ar jaukām un patīkamām emocijām un labu mūziku. Festivālā piedalīsies vairāk nekā 50 grupas un dīdžeju apvienības.

Festivāls augusta sākumā notiks Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā Ratnieki, Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Kopumā festivāls piedāvās dažādas regeja, etno-folka, roka, elektro un citas mūzikas variācijas, kā arī bagātu papildprogrammu ar radošām, aizraujošām un izzinošām aktivitātēm visām paaudzēm.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivālu var iegādāties Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja