Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grimes. Dažām meitenēm viss veicas

Dziedātājas Grimes priekšnesums – garantēts viens no neaizmirstamākajiem un eksplozīvākajiem koncertiem.

Ir mākslinieki, kuri jāredz koncertos, jo viņu snieguma audioversija nav līdz galam pārliecinājusi, ka tas ir kaut kas unikāls un obligātajā programmā ierakstāms. Runa nav par grandioziem koncertšoviem ar gaismām un scenogrāfiju, kuru dēļ vien ir vērts tos apmeklēt kaut vai tikai tāpēc, ka ir iegadījies brīvs vakars un līdzekļi, lai to varētu atļauties, atraujoties no sava mūždien nebeidzamā skrējiena. Tie ir mūziķi – ar milzu talantu apveltītas personības, kas, iespējams, pēc dažiem gadiem arī būs apaugušas ar visu to daudztonnīgo milzu šovu smagumu, bet pagaidām vēl ir tajā pēdējā stadijā, kad sastopami nosacītā tuvumā ne uz tām pašam lielākajām skatuvēm.

Festivālā Positivus šogad tāda būs 28 gadus vecā Grimes, īstajā vārdā Klēra Elīza Bučere. Tas ir vēl viens brīnums, ko mūsdienu populārās mūzikas pasaulei devusi Kanāda – zeme, kurā cilvēki atšķirībā no kaimiņvalsts ASV droši atstāj savas durvis neaizslēgtas un netur gatavībā šaujamieročus, kā to bija novērojis dokumentālists Maikls Mūrs savā 2002. gada filmā Boulings Kolumbainai/Bowling for Columbine.

Uguņošana šā gada Polijas pilsētā Gdiņā notikušā festivāla Open’er pēdējā dienā – lielās skatuves galvenā mākslinieka Farela Viljamsa krāšņā popmūzikas priekšnesuma laikā – šķita kā aiz biezas sienas vai pat televizora ekrānā notiekoša visiem tiem, kas tajā laikā izbaudīja festivāla viseksplozīvāko – dziedātājas Grimes – koncertu. Pārņēma dubultprieks, līdzīgi kā pagājušogad tas bija St. Vincent koncertā Open’er – ne vien savas klātesamības apziņa vienā no mūsu laika vērtīgākajiem muzikālajiem priekšnesumiem, kuru priekšgalā ir ļoti talantīgas jaunas sievietes, bet arī apziņa, ka pēc pāris nedēļām to kopā ar vēl daudziem citiem latviešiem būs iespēja baudīt savās mājās – festivālā Positivus.

Klēra rotaļīgi darbojas ap saviem elektroniskajiem instrumentiem, izvilinot no tiem enerģētiski uzlādējošus ritmus un tembrus, uzrunā publiku, mazliet paķēmojas, iekliedzot mikrofonā visādas jocīgas skaņas, par ko vairākums no mums prata priecāties tikai bērnībā, un neslēpj savu meitenīgo mulsumu par publikas vētraino reakciju, kaut šovasar uzstājas ne vienā vien festivālā. Ja jums par Grimes joprojām nav ne jausmas, paklausieties kaut vai tikai dziesmu Kill V. Maim, un arī jūs tapsiet iekaroti.

Uz skatuves Grimes priekšnesums ir četru meiteņu šovs, kurā baleta mākslu 11 gadu studējusī visa šī projekta autore uzstājas kopā ar divām profesionālām dejotājām viņu aziātiskajai un afrikāniskajai izcelsmei pieskaņotos ekstravagantos tērpos un otru vokālisti, kura arī spēlē ģitāru, perkusijas, taustiņinstrumentus, dejo, pavisam nedaudz performancē iekļaujot striptīza elementus, un visādi citādi palīdz pilnveidot šo priekšnesumu. Izrādās, šī meitene ir uzstājusies kopā ar superzvaigzni Lanu del Reju un festivālā Positivus būs vērojama ar savu soloprogrammu svētdien plkst. 18 uz Dabas skatuves. Nepalaidiet garām – viņas vārds ir Hana!

Grimes uzstāsies svētdien, 17. jūlijā, plkst. 21.30 uz Nordea skatuves 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja