Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Grupa Jumprava izdod jaunu Dziesmas par četriem baltiem krekliem versiju

Grupa Jumprava pēc vairāku gadu pārtraukuma izlaiž jaunu singlu – komponista Imanta Kalniņa kompozīcijas Dziesma par četriem baltiem krekliem jaunu versiju. Dziesma radīta īpaši Lielajam koncertam, kas 2.septembrī norisināsies Mežaparka Lielajā estrādē, pulcējot aptuveni 100 Latvijas dažādu žanru un paaudžu mūziķu

Grupa atklāj, ka dziesmas izvēle nav bijusi nejauša – pie tās mūziķi nonākuši kopā ar koncerta radošo direktoru Arstarulsmirus. “Dziesma par četriem baltiem krekliem” ir viena no 1967.gadā uzņemtās Rolanda Kalniņa tāda paša nosaukuma filmas tituldziesmām, kas strauji izpelnījās klausītāju atzinību. Kopš dziesmas pirmā ieraksta pagājuši vairāk nekā 50 gadi, savulaik tā piedzīvojusi lielu popularitāti, bet pēdējās desmitgadēs iespējams bijusi nepelnīti piemirsta un mazāk dzirdama. Grupa “Jumprava” dziesmai piešķīrusi sev raksturīgo īpašo skanējumu, saglabājot dziesmas pamatvērtību, melodiju un šarmu. Pēc dziesmas ieraksta studijā bija skaidrs, ka šis skaņdarbs ir pelnījis skanēt ar radiostacijās un atdzimt gan vecāku, gan jaunāku klausītāju dziesmu listēs.

 

“Darbs pie šīs dziesmas jaunās versijas bija izaicinošs“, bilst Aigars Grāvers - dziesmas producents - „taču esmu gandarīts par rezultātu, kur, saglabājot Imantam Kalniņam raksturīgo dziesmu skanējumu, izcēlām tās vēstījumu – par sirdsapziņu, un piešķīrām Jumpravas raksturu”.

Kopumā “Lielajā koncertā” dažādu muzikālo žanru mūziķi izpildīs dažādu gadsimtu un paaudžu komponistu radītas dziesmas, kas ierindojamas Latvijas mūzikas zelta fondā. Tie ir populāri Raimonda Paula, Ulda Stabulnieka, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna un Ulda Marhileviča skaņdarbi - tautā iemīļoti, saviļņojoši un spilgti laikmeta liecinieki un pavadoņi, kā arī blakus šiem - pēdējo gadu desmitu laikā radītās vērtības, kuras jau šobrīd guvušas tautas atzinību.

Olafs Saulriets, “Lielais koncerts” producentu grupas pārstāvis: “Latvijas mūzikas Lielais koncerts ir stāsts par lielu mūziku, lielām dziesmām - šie ir Latvijā radītu pamatvērtību svētki! Mēs kopā ar koncerta izpildītājiem cildinām tautas novērtētas dziesmas. “Dziesma par četriem baltiem krekliem” ir viena no Latvijas mūzikas pērlēm, un mums ir patiess prieks un saviļņojums būt klātesošiem šīs dziesmas "atdzimšanā" jaunās skaņās. Mūsu pārliecība ir, ka šī versija gūs klausītāju novērtējumu. Ar nepacietību gaidām “Lielo koncertu”, lai dzirdētu klātienē šīs dziesmas izpildījumu papildinātu ar Liepājas Simfoniskā orķestra skanējumu."

“Lielais koncerts” norisināsies šī gada 2. septembrī Mežaparka Lielajā estrādē. Populārās mūzikas zvaigznāju koncertā pārstāvēs gan tādi šobrīd slavas zenītā esoši mākslinieki kā "Sudden Lights", "Instrumenti", Būū, "Citi zēni", "The Sound Poets", "Mazais princis", Aminata un Aija Andrejeva, gan arī populārās mūzikas leģendas - "Jumprava", "100. debija", Žoržs Siksna un Igo. Hip-hopa žanra fanus iepriecinās pašmāju reperi Gustavo, rolands če un "Singapūras satīns". Tradicionālās mūzikas skaņas ar mūsdienīgām improvizācijām koncertā apvienos koklētāja Laima Jansone, par opermūzikas žanru rūpēsies kontrtenors Sergejs Jēgers, savukārt klasisko mūziku pārstāvēs Lielbritānijā rezidējošais, starptautiski zināmais latviešu vijolnieks Roberts Balanas. Par simfonisku vērienu koncertā rūpēsies Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā, kā arī Rīgas kamerkoris "Ave Sol", savukārt ritmiskus akcentus skaņdarbiem piešķirs DJ Monsta.

Biļetes uz pasākumu jau ir tirdzniecībā vietnē lielkoncerts.lv.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja