Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grupa Tautumeitas piedalīsies Glastonberijas festivāla atklāšanas koncertā

Pasaulē viens no lielākajiem mūzikas un mākslas festivāliem Glastonberija izsludinājis pilnu pasākuma programmu, un starp šī gada māksliniekiem atrodams arī latviešu etnopopmūzikas grupas Tautumeitas vārds, informēja grupas pārstāve Guna Zučika.

Tautumeitas uzstāsies divas reizes – festivāla atklāšanas pasākumā 21. jūnijā un uz Toad Hall skatuves sestdien, 24. jūnijā, īsi pēc pusnakts. Tautumeitas ir trešā grupa no Latvijas, kas uzstāsies šajā festivālā.

Tautumeitas saņēma uzaicinājumu uzstāties Glastonberijā pēc veiksmīga starta Eiropas mūzikas industrijas konferencē–festivālā Eurosonic Nīderlandes pilsētā Groningenā. Bojans Pinters, kurš izvēlas grupas zonas Green Futures skatuvēm, tai skaitā Toad Hall, un apmeklēja Tautumeitu uzstāšanos Eurosonic, stāsta, ka viņu savaldzinājis Tautumeitu spēcīgais vizuālais tēls un priekšnesumā atspoguļotais latviešu pagāniskais kultūras mantojums: "Dažu minūšu laikā es iegrimu priekšnesuma unikālajā atmosfērā, ko radīja Tautumeitu mūzika un performance."

Eurosonic muzikālās programmas direktors Roberts Meijerinks pauž prieku, sakot: "Es ļoti lepojos ar Tautumeitu iespēju uzstāties Glastonberijā, jo šādi uzaicinājumi pierāda Eurosonic būtību - dot Eiropas māksliniekiem iespēju uzstāties lielākajos Eiropas un pasaules festivālos."

Tautumeitu dalībniece Asnate Rancāne: "Glastonberijas festivāls ir daudzu mūziķu sapnis, tāpēc esam sajūsmā un jau vairākus mēnešus nepacietīgi turam noslēpumā to, ka šogad ne tikai tur uzstāsimies ar koncertu, bet arī būsim daļa no grandiozās festivāla atklāšanas ceremonijas tieši vasaras saulgriežu naktī!"

Glastonberijas festivālu katru gadu apmeklē aptuveni 200 000 cilvēku un lielā pieprasījuma un festivāla mājaslapas noslodzes dēļ, biļetes uz šī gada festivālu izpirka stundas laikā, kas ir par 30 minūtēm ilgāk nekā iepriekšējos gados. Papildus festivāla galvenajiem māksliniekiem Arctic Monkeys, Guns N’ Roses un Eltonam Džonam šogad uz vairāk kā 50 festivāla skatuvēm kāps arī tādi pasaulē zināmi mākslinieki un grupas kā Lizzo, Luiss Kapaldi, Fred Again, Royal Blood, Lil Nas X, Maneskin, The War on Drugs, Lana del Reja un daudzi citi.

Maija izskaņā grupa Tautumeitas uzstājās pasaules mūzikas festivālā Imaterial Portugālē un noslēdza albuma Skrejceļš Latvijas koncerttūri, kuras ietvaros sniedza 15 koncertus dažādās Latvijas pilsētās. Tuvākie grupas koncerti Latvijā gaidāmi 17. jūnijā Kuldīgas Kalna pagalmā, 14. jūlijā Jūrmalas Raiņa sētā un 15. jūlijā Līgatnes Zeit, kā arī Igaunijas festivālā Treskifest un Norden Fest Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja