Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grupa Very Cool People izdod sesto albumu Caution! Contains Words!

Džezfanka grupa Very Cool People 11. aprīlī, plkst. 18 koncepta bārā Herbārijs prezentēs savu sesto albumu Caution! Contains Words!, informēja grupas pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

K. Zaviļeiskis pastāstīja, ka vietu skaits prezentācijas pasākumā ir ļoti ierobežots, tādēļ to varēs apmeklēt tikai tie pirmie 50 cilvēki, kuri reģistrēsies grupas interneta mājaslapā www.verycoolpeople.org.

Grupas jaunais albums ir džeza, fanka, hiphopa un pat roka sajaukums, kas joprojām izklausās pēc Very Cool People. Netrūkst ne enerģijas un dzīvesprieka, ne paķerošu rifu un lipīgu melodiju. Līdz šim izdoti trīs albuma singli: vasarīgas ballītes saundtreks We Should Dance kopā ar Kristīni Prauliņu, par īstenu radio hitu kļuvušais Pa apli, kas tapis kopā ar Kristīni, kā arī reperiem ansi un Edavārdi, un roķīgais This Mess, kurā sava spēcīgā vokāla roķīgo pusi nodemonstrē Evilena Protektore.

Pavisam diskā iekļautas 12 kompozīcijas, no kurām tikai viena ir instrumentāla. Tas arī izskaidro albuma ironisko nosaukumu Caution! Contains Words! jeb Uzmanību! Satur vārdus!, jo ierasti Very Cool People tomēr ir instrumentālās mūzikas grupa. Tās pamatsastāvam, kurā ietilpst Elvijs Grafcovs (ģitāra), Oskars Ozoliņš (trompete), Māris Jēkabsons (tenorsaksofons), Kristaps Lubovs (baritonsaksofons), Laura Rozenberga (trombons), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Valters Sprūdžs (bass) un Andris Buiķis (sitaminstrumenti), ierakstā pievienojušies vokālisti: Kristīne Prauliņa, Evilena Protektore, Maija Sējāne, Ralfs Eilands, Hannah Horvath un Erika Székely (abas pēdējās - Rumānija), kā arī reperi ansis un Edavārdi. Ierakstā piedalījies arī taustiņinstrumentālists Andris Kauliņš.

Desmit skaņdarbus radījuši paši grupas dalībnieki, bet divas ir kaverversijas - Let the Music Take Your Mind oriģināli ir Ņūdžersijas pasaulslavenās R&B un disco grupas Kool & the Gang 1971. gada kompozīcija, bet Going Down Slowly ir leģendārā Luiziānas mūziķa Allen Toussaint 1972. gada dziesma, ko īpaši populāru 1975. gadā padarīja Kalifornijas R&B meiteņu apvienība The Pointer Sisters.

Albumu producējis grupas līderis un ģitārists Elvijs Grafcovs, palīdzot nu jau bijušajam Very Cool People pamatsastāva basistam Valteram Sprūdžam (viņa vietā koncertos tagad spēlē Jānis Olekšs, kurš zināms arī kā rokgrupas Laime pilnīga dalībnieks). Albums pamatā ierakstīts Sound Division Studio Rīgā, papildu ierakstus veicot vēl citās studijās Latvijā un arī Rumānijā. Skaņas gala apstrādi veicis Jānis Kalve Labo Ierakstu Studijā Rīgā. Albuma vāka dizainu radījis Raitis Kalniņš.

Very Cool People sagatavojuši vairākas programmas arī pavasara un vasaras koncertiem. 7. maijā viņus varēs dzirdēt labdarības koncertā Vienoti par iespēju Arēnā Rīga, 18. maijā Eiropas Muzeju naktī Liepājas muzejā, 25. maijā koncertzālē Tivoli, Gerlicas džeza festivālā, Vācijā, 1. jūnijā Gaujas svētkos Ādažos, 6. jūlijā Viļņas festivālā Bliuzo naktys Lietuvā, bet 16. jūlijā grupa prezentēs gluži jaunas dziesmas kopā ar hiphoperiem ansis un Edavārdi, kā arī dziedātāju Kristīni Prauliņu, Saulkrastu džeza festivālā. Pēc tam grupa uzstāsies arī 27. jūlijā festivālā Positivus Salacgrīvā, 2. augustā festivālā Summer Sound Liepājā un 3. augustā Hāpsalu festivālā Augustibluus Igaunijā. Vasaras koncertgrafiks vēl var papildināties.

Šobrīd jaunāko Very Cool People albumu Caution! Contains Words! iespējams pirmspasūtīt grupas profilā Bandcamp www.verycoolpeople.bandcamp.com, bet kopš 11. aprīļa tas būs pieejams visās populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, kā arī mūzikas veikalos kompaktdiska formātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja