Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Grupas Pērkons koncerttūres noslēgums Ogrē

22. augustā plkst. 22 Ogres salā notiks grupas Pērkona tūres Sapumpurots zars noslēguma lielkoncerts, informēja grupas menedžeris Sandis Mohovikovs.

1985. gada 6. jūlijā pēc grupas Pērkons uzstāšanās Ogres estrādē grupas fani koncertā gūto emociju uzplūdā vēršoties pret pastāvošo komunistisko iekārtu izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus. Šis bija gadījums, kad Ogres vārds kontekstā ar mūziku izskanējis visskaļāk un nu pēc 25 gadiem Ogrē atkal uzstāsies Pērkons.

"Šis būs vēsturisks un neaizmirstams koncerts, tiks veikts speciāls Ogres koncerta video ieraksts un tāpēc tajā piedalīties aicinām fanus no visas Latvijas. Vēl jo vairāk mums būs liels prieks satikt tos, kuri bija klāt 1985. gada koncertā Ogrē, uz koncertu visus tos fanus, kuriem ir pieejamas foto liecības no koncerta Ogres estrādē, aicinām tās ņemt līdzi, nodot mums, lai vēlāk varētu tās iekļaut grupas DVD diskā, ko paredzēts izdod šī gada decembrī," stāsta Ieva Akuratere.

"Latvijā Pērkonam ir nepārvērtējama nozīme. Būtībā tas ir vietējo rokmūziķu un publikas sociālais atpestītājs. Gari mati, tik dabiska un brīva uzstāšanās maniere un tik agresīvs, nepastarpināts un dumpīgi skaļš rokenrols ar nemitīgu sprādzienu, dūmu un pirotehnisku brīnumu pavadībā kā nevienam. Un pats galvenais – Pērkons ir grupa ar tik konsekventu tekstu (lielākoties Māra Melgalva) izvēli – tik nepārprotams un atklāts jaunības maksimālisms," teic muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

Ja tolaik Pērkons bija visaizliegtākā grupa, tad tagad Pērkons, iespējams, ir vistitulētākā grupa Latvijā – divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki - Ieva Akuratere, kura saņēmusi arī Draudzīgā Aicinājuma medaļu, un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis, un trīs Jūrmalas goda pilsoņi un visi – apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.  

Populārākās grupas dziesmas ir Slidotava, Pie baltas lapas, Gandrīz tautasdziesma, Mana dienišķā dziesma, Labu vakar, Balāde par gulbi un Mēs pārtiekam viens no otra, kas uzvarēja 1989. gada Mikrofona aptaujā, visas šīs dziesmas būs dzirdamas Ogrē, 22. augustā, kad ar pamatīgu dārdienu noslēgsies Ievas Akurateres un Jura Kulakova jubilejas koncertturnejaKoncerts ilgs līdz pusnaktij un noslēgsies ar pārsteigumu apmeklētājiem un ogrēniešiem.

Biļetes uz grupas Pērkons koncertu Ogres salā nopērkamas Biļešu paradīze kasēs 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja