Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kosmosa putekļi un Rīga, kas runā. Grupa Instrumenti sestdien aicina "izskrieties pa arēnu"

Latviešu mūziķu, kuri gatavi uzstāties lielākajā slēgtajā koncertvietā Rīgā, nav daudz, bet viņu skaits turpina pieaugt. Grupa Instrumenti, kas uzstāsies Arēnā Rīga 26. oktobrī, to nedarīs pirmoreiz

Šipsī un Reinsī – šie divi mūziķi ar pasaku tēlu skatuves vārdiem reiz gozējās ar pandu maskām galvā. Par viņu skandināvisko vai pat vārdu "sala" nosaukumā nēsājošās valsts izcelsmi arī tika daudz kas melsts, līdz atjautīgākie un drīz arī visi pārējie saprata, ka tie ir divi jau gana populāri latvieši – visvairāk priekšplānā izvirzījušies vokālās grupas Cosmos dalībnieki Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns. Pirmie Instrumentu hiti bija angliski – par drošības vestēm un mieru, kura pamatā bija izmantots Reiņa kopš agras bērnības iepazītās grupas Pērkons dziesmas motīvs –, bet drīz vien jau sāka parādīties pa kādai dziesmai latviski, arī maskas krita. Ar Džemmas Skulmes gleznām uz vāka rotātie albumi Atkala un Cilvēks jau bija pilni ar lieliskiem popmūzikas hitiem latviešu valodā, par trešo Instrumentu dalībnieku oficiāli kļūstot Gatim Zaķim, kādreizējam grupas The Mundane solistam, kurš bija pārkvalificējies par dueta skaņu vīru gan ierakstos, gan koncertos, kā arī par pašu pieprasīto studijas producentu, pie kura savus albumus vēlējušās ieskaņot vai visas latviešu popmūzikas grupas.

Turpmākajos gados papildus darbībai Instrumentos Jānis izveidoja grupu Nepāriet un izdeva pāris soloalbumu ar dažādiem mūziķu sastāviem, bet Reinis šīgada sākumā uzņēmās rūpes par sava tēva – Pērkona un Menueta ģitārista Leona Sējāna – ilggadējā skatuves partnera aizsaulē aizgājušā Jura Kulakova piemiņas koncertiem.

Šoruden Instrumenti izdevuši svaigu albumu Runā Rīga, kurā iekļautas vairākas iepriekš jau dzirdētas un dažas arī pavisam jaunas dziesmas. Tieši šī notikuma atzīmēšanai arī notiek Instrumentu atgriešanās Arēnā Rīga, ko viņi pēdējoreiz piepildīja ar klausītājiem un mūziku 2011. gada nogalē sava debijas albuma TRU koncertsērijas ietvaros, turpmāk savus lielākos koncertus ļaujot baudīt zem klajas debess – Mežaparka estrādē un Daugavas stadionā. Koncerts Arēnā būšot audiovizuāls piedzīvojums, kurā kā iesildītājs aicināts jau minētais "trešais instruments" Gatis Zaķis, kurš ne ar savu gadu tūkstošu mijas grupu The Mundane, ne kā solomākslinieks nav uzstājies vai izdevis ierakstus jau sen, toties ir izveidojis duetu Dora kopā ar Jāni Šipkēvicu un iesaistījies arī komponista Andra Dzenīša izveidotajā eksperimentālās elektroakustiskās mūzikas kvartetā Woodpecker Project.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja