Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas kori triumfē Šimkus konkursā Lietuvā

Latvijas kori triumfējuši 18. Stasis Šimkus koru konkursā Klaipēdā, iegūstot gan Galveno balvu (Grand Prix), gan divas pirmās vietas, kā arī dažādas speciālbalvas.Konkursa galveno balvu - 1500 eiro naudas prēmiju un uzaicinājumu uz festivālu Ķīnā - izcīnījis Latvijas Universitātes jauktais koris Juventus diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Jāņa Petrovska vadībā.

Juventus ieguva arī Klaipēdas pilsētas speciālbalvu un balvu par konkursa programmas izvēli.Savukārt pirmo vietu žūrija piešķīra _Swedbankas_ korim Artūra Ancāna vadībā un Jāņa Zirņa diriģētajam Rīgas Latviešu biedrības sieviešu korim Ausma - katram atbilstošajā konkursa grupā. Turklāt _Swedbankas koris _ieguvis arī divas speciālbalvas – par labāko obligātā skaņdarba, lietuviešu klasiķa Mikalojus Konstantīna Čurļoņa Kyrie atskaņojumu un par labāko savas zemes mūzikas (Ērika Ešenvalda skaņdarba) interpretāciju. Konkursā, kas notiek reizi divos gados un šogad norisinājās no 24. līdz 27. novembrim, bija pieteikušies bērnu, sieviešu, vīru un jauktie kori no visām Baltijas valstīm. Konkurss bija veltīts izcilajam lietuviešu māksliniekam un mūzikas klasiķim, komponistam Mikalojum Konstantīnam Čurļonim, tāpēc jauktie kori sacensības pirmajā kārtā kā obligāto a capella skaņdarbu izpildīja viņa komponēto Kyrie. „Latvijas koriem izcili veicies jau vairākos Stasis Šimkus konkursos, kuri tiek rīkoti reizi gadā. Par Galveno balvu ir jācīnās atsevišķi, un šoreiz tā bija īpaši sīva cīņa, kurā piedalījās pieci kolektīvi ar vislielāko iegūto punktu skaitu - divi lietuviešu un visi trīs Latvijas kori,” stāsta diriģente Aira Birziņa, kura strādāja konkursa starptautiskajā žūrijā. Sacensību par Galveno balvu un tās galarezultātu īpaši interesantu darījis tas, ka tās rezultātā mainījušies konkursa līderi. Konkursa pirmajā kārtā (sacensībā jaukto koru grupā) līderis bijis Swedbankas koris, atstājot Juventus otrajā vietā, tomēr galarezultātā Juventus izcīnīja Galveno balvu. Kā pastāstīja A. Birziņa, konkursa Galvenā balva ir 1500 eiro, ko papildinājis arī uzaicinājumu uz festivālu Ķīnā, taču, to izmantojot, ceļa naudu gan jāgādā pašiem.Konkursā Klaipēdā no Latvijas piedalījās arī Tumes pagasta jauktais koris un Ozolnieku jauktais koris Līga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja