Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ļaunuma puķes un jaunības dziedājumi

LNSO sezonu noslēgs kopā ar franču čellistu Edgaru Moro.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) savā 96. sezonas noslēguma koncertā Lielajā ģildē Rīgā piektdien, 13. maijā, plkst. 19.00 muzicēs kopā ar starptautiski atzīto franču čellistu Edgaru Moro un savu agrāko galveno diriģentu, bet pašlaik padomnieku Andri Pogu. Programmā skanēs komponistu Anrī Ditijē, Sergeja Rahmaņinova un Artura Maskata mūzika.

Tikai 28 gadus vecais Parīzes čellists Edgars Moro uz lielās skatuves debitēja jau 11 gadu vecumā, turklāt uzreiz spēlējot solo vienā no visslavenākajiem čellu lielmeistaru repertuāra skaņdarbiem, čehu komponista Antonīna Dvoržāka čellkoncertā. Koncertā kopā ar LNSO Edgars Moro piedāvās īstu postmodernās mūzikas pērli – franču meistara Anrī Ditijē ap 1970. gadu komponēto čellkoncertu Tout un monde lointain..., kas balstīts Šarla Bodlēra slavenajā dzejas krājumā Ļaunuma puķes.

Ārkārtīgi talantīgais un harismatiskais mūziķis kļuvis par vienu no savas paaudzes spilgtākajiem čellistiem, kurš koncertējis lielākajās pasaules koncertzālēs, agrā vecumā plūcis laurus ietekmīgajos Rostropoviča un Čaikovska konkursos, kā arī muzicējis ar tādiem mūzikas gigantiem kā Jojo Ma, Emanuels Paī, Marta Argeriča, Andrāšs Šifs un daudzi citi. Edgars Moro sadarbojies ar Londonas Simfonisko orķestri, Romas Svētās Cecīlijas akadēmijas orķestri, Mālera kamerorķestri, Tokijas Metropoles orķestri un citiem slaveniem kolektīviem.

LNSO sezonas vainagojuma programmā iekļauts arī Artura Maskata skaistais simfoniskais dziedājums Cantus diatonicus, kuru tieši pirms 30 gadiem Imanta Rešņa vadībā LNSO pirmatskaņoja kā tolaik vēl studenta diplomdarbu. Koncerta otrajā daļā klausīsimies Sergeja Rahmaņinova emocionāli spēcīgo, orķestrāli krāšņo Trešo simfoniju, kas tapusi komponista trimdas gados ASV un Šveicē un vietumis ir tuva radiniece populārajām Simfoniskajām dejām.

LNSO kādreizējais mākslinieciskais vadītājs Andris Poga dzimtenē atgriežas nu jau kā Stavangeras simfoniskā orķestra galvenais diriģents, kurš sadarbību ar LNSO turpina kā tā mākslinieciskais padomnieks. Iepriekšējās sezonās Andris Poga uzstājies ar vadošajiem Vācijas, Francijas, Itālijas, Japānas orķestriem un šajā sezonā pirmo reizi ticies ar Brēmenes Vācu kamerfilharmonijas orķestri, Gulbenkian orķestri Lisabonā, Bergenas filharmoniju un citiem orķestriem Vācijā un Skandināvijā.

Koncertu atbalsta Francijas institūts Latvijā. Biļetes iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja