Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Losandželosā sadalītas Grammy balvas

Svētdien, 10.februārī, svinīgā ceremonijā Losandželosā sadalītas mūzikas industrijas prestižākās balvas Grammy. Par gada labāko ierakstu atzīts austrāliešu dziedātāja Gotjē singls Somebody That I Used to Know, par gada labāko albumu atzīts grupas Mumford & Sons ieraksts Babel, bet balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks ieguvusi grupa _fun.

Grupas fun. hits We Are Young _atzīts arī par gada labāko dziesmu.Jau ziņots, ka uz Grammy balvu šogad pretendēja arī latviešu komponists Uģis Prauliņš, kas bija nominēts prestižajai mūzikas balvai kategorijā Labākais mūsdienu klasiskās mūzikas skaņdarbs, kur šogad par labāko atzīta amerikāņu komponista Stīvena Hartki kompozīcija Meanwhile - Incidental Music To Imaginary Puppet Plays.Ceremoniju Losandželosas arēnā Staples Center otro gadu pēc kārtas vadīja reperis LL Cool J, kuram palīdzīgu roku šajos pienākumos sniedza dziedātāja Teilore Svifta, kura atklāja šovu ar savu hitu We Are Never Ever Getting Back Together.Trīs ar pusi stundas ilgajā pasākumā uzstājās arī vairāki citi populāri mūziķi, tostarp Stings, Riana un Bruno Marss, Eds Šīrans un citi.Britu dziedātāja Adele, kura pagājušajā gadā ieguva sešas Grammy balvas, šogad tikusi pie prestižā apbalvojuma kategorijā Labākais popmūzikas solo izpildījums.Par labāko rokmūzikas albumu atzīts rokgrupas The Black Keys albums El Camino.The Black Keys plūkusi laurus arī kategorijā Labākā rokmūzikas dziesma, kur balvu ieguvusi grupas dziesma Lonely Boy.Par labāko repa albumu atzīts mūziķa Dreika albums Take Care, bet par labāko popmūzikas vokālo albumu - Kelijas Klarksones Stronger.Ar "Grammy" balvu par mūža ieguldījumu mūzikas mākslā ceremonijā pēc nāves tika godināts pagājušā gadā mūžībā aizgājušais indiešu sitārists Ravi Šankars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja