Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Maija Kovaļevska: esmu gatava dziedāt Verdi!

Piektdien, 1.feburārī, Lielajā ģildē izskanēs Verdi operas Simons Bokanegra koncertiestudējums, kurā Amēlijas lomā  būs dzirdama izcilā latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska.

Trešdien preses konferencē tiekoties ar žurnālistiem, dziedātāja atklāja, ka beidzot viņa jūtas nobriedusi dziedāt Verdi. "Jūtu, ka mana balss ir kļuvusi kuplāka un plašāka - tieši tāda, kādai tai jābūt, lai dziedātu šī komponista mūziku. Amēlijas loma nav piemērota gados jaunām dziedātājām, jo ir nepieciešams balss briedums. Es ilgi gaidīju līdz brīdim, kad varēšu dziedāt Verdi repertuāru. Kā studente esmu dziedājusi Verdi ārijas, un liels izaicinājums tajā laikā šķita nodziedāt lielu lomu. Tagad man balss ir mainījusies, kļuvusi lielāka un kuplāka, tādēļ varu izpildīt šādas lomas. Arī studentu gados izpildītās ārijas es tagad redzu citām acīm."

Šā iemesla dēļ viņa arī piekritusi dziedāt Simona Bokanegras koncertiestudējumā Rīgā, piebilstot, ka tas uzskatāms par ģenerālmēģinājumu pirms šīs lomas debijas Vīnē, kur viņa dziedās kopā ar Plāsido Domingo. Dziedātāja arī pastāstīja, ka, lai gan viņa uz skatuves labāk jūtas īstā operas iestudējumā, esot pat labi, ka Rīgā Simons Bokanegra izskanēs tieši koncertiestudējumā. "Amēlijas loma ir diezgan statiska, tādēļ to lieliski var dziedāt arī šādā formā, turklāt līdz ar to klausītājiem būs iespēja vairāk izbaudīt tieši brīnišķīgo Verdi mūziku," teica M.Kovaļevska.

Izrādās, ka piedāvājumu atveidot lomu operā Simons Bokanegra Maija Kovaļevska no Metropolitan operas saņēmusi jau 2009.gadā, taču, konsultējoties ar savu vokālo skolotāju Mirellu Freni, operzvaigzne nolēma ar šo Verdi operu tomēr vēl pagaidīt.

Kā pastāstīja šā koncertuzveduma (un arī Siguldas Opermūzikas svētku) organizētājs Dainis Kalns, Rīgas skatītājiem šī būs vienīgā iespēja redzēt Simona Bokanegras koncertiestudējumu, kurā sapulcināts tik spožs izpildītāju sastāvs: Simona Bokanegras lomā dzirdēsim izcilo itāļu baritonu Vitorio Vitelli, vienu no izcilākajiem tenoriem - Badri Maisuradzi no Gruzijas, kā arī LNO solistus Krišjāni Norveli, Rihardu Mačanovski, Armandu Siliņu, kā arī kamerkori Ave sol un festivāla orķestris diriģenta Aleksandra Viļumaņa vadībā.

Maija Kovaļevska ar itāļu baritonu Vitorio Vitelli uz skatuves tiksies pirmo reizi, taču pēc izskanējušajiem mēģinājumiem viņa atzina, ka Vitelli šajā lomā parāda visu savu balsi un ka, viņasprāt, itāļu baritons ir īsts Verdi dziedātājs.

Savukārt Vitorio Vitelli minēja, ka Simona Bokanegras lomā pēdējo reizi iejuties 2003.gadā, bet kopumā piedalījies piecos šīs Verdi operas iestudējumos. Viņš neslēpa, ka ir apmierināts ar dziedātāju kompāniju, īpaši labus vārdus veltot Maijai Kovaļevskai, nodēvējot par "īstu karalieni uz skatuves".

Biļetes uz 1.februāra Simona Bokanegras koncertuzvedumu vēl var iegādāties Biļešu servisa un Lielās ģildes kasēs.

Savukārt rakstu par Simona Bokanegras iestudējumu un sarunu ar Maiju Kovaļevsku lasiet 31.janvāra KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja