Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nedēļas nogalē ar sadziedāšanos visā Latvijā godinās Austru Pumpuri

Pieminot gada sākumā mūžībā aizgājušo dziesminieci, dziesminieku kustības aizsācēju un veicinātāju Austru Pumpuri, sestdien, 11.februārī, un svētdien, 12.februārī, norisināsies sadziedāšanās Austras dvēselītes ceļa 40.diena, aģentūru LETA informēja Austras biedrībā.

Sestdien plkst.18 Viļānu bērnu mūzikas un mākslas skolā notiks Pumpures atceres vakars "Noausim kājas, atpīsim sirdis…", kurā piedalīsies grupa "Jumis" un draugi - Austrasbērni. Savukārt plkst.21 Rīgā "Hāgenskalna komūnā" koncertā vienosies Ieva Akuratere un Ilze Grunte.

Biedrībā informēja, ka svētdien plkst.11.30 Katlakalna baznīcā pēc dievkalpojuma muzicēs Laine Ligere Stengrevica, Arnis Miltiņš, Laima Miltiņa, Kārlis Miltiņš, Jānis Miltiņš un citi, kā arī vienlaikus plkst.11.30 Cesvaines mūzikas un mākslas skolā uz sadziedāšanos aicinās Vita Krūmiņa, Austrasbērni un draugi.

Plkst.13 Austrasdziesmas skanēs arī Dobelē, kur notiks Pumpures piemiņas koncerts "Rāmi, rāmi es dziedāju" Dobeles Jaunatnes iniciatīvu un veselības centrā. Koncertā dziedās Uldis, Daina un Matīss Ozoli, Maija Albāte un Ēriks Pozemkovskis. Programmā skanēs Imanta Kalniņa un Ulda Ozola dziesmas, kā arī latviešu tautasdziesmas.

Sadziedāšanās, godinot Pumpuri, kopā ar Austrasbērniem - Vītolu ģimeni, Antru Piekalnīti, Ilzi Koveri, Daci Circeni, Andri Davidonu, Annu Rozenblati un viņu draugiem - Jaunpiebalgas kultūras nama folkloras kopu, Ērgļu-Cīpuru dzimtu un grupu "Precious Stone" - notiks svētdien plkst.14 Jaunpiebalgas kultūras nama izstāžu zālē "Velves", turklāt tajā pašā laika Kandavas novadā dievkalpojumā Zemītes baznīcā muzicēs Agita Stutiņa un Vilnis Prancāns.

Pēc biedrībā paustā, svētdien plkst.15 Krišjāņa Barona muzejā, Rīgā, paredzēta dziesmota tikšanās ar Silviju Silavu, Agitu Kaužēnu, Intu Pauļuku, Eduardu Caunu, Elīnu Līci, Edīti un Vilni Punkām, Agitu Dragunu, Māri Salēju, Zani Dauguli, Intu Riekstiņu un Signi Sniedzi. Savukārt Limbažu novadā Viļķenes kultūras namā plkst.15 uzstāsies un atmiņās dalīsies Rolands Lappuķe, Anita Viziņa-Nīlsena ar Limbažu kultūras nama tautas mūzikas instrumentu ansambli "Kokle". Programmā skanēs dziesmas no Austras repertuāra un Rolanda Lappuķes dziesmas, atceroties koncertu Liepājas teātrī 1989.gada martā.

Savukārt Liepājā svētdien plkst.16 uz sadziedāšanos folkloras centrā "Namīns" aicinās Liepājas Austrasbērni - Kristīne Sudmale-Locika, Inese Sērdiene, Renāte Ķeire, Rovena Palkavniece, Zanda Štrausa, Maija Kalniņa, Jānis Rūcis, Roberts Dinters, Aleksandrs Krasavins un Liepājas aktrišu folkloras apvienība "Atštaukas".

Nedēļas nogalē sadziedāšanās notiks arī Zviedrijā, Stokholmā. Sestdien plkst.11.30 Sollentunas latviešu skoliņā dziedās pedagogi, bērni un to vecāki, kā arī sadziedāšanās notiks 12.februārī Zviedrijas latviešu apvienībā pēc padomes sēdes, kuras sākums ir plkst.14.

Svētdienai noslēdzoties, Austrasdziesmas skanēs arī Luksemburgā, kur plkst.18 klubā "Brasserie Benelux Strassen" uz sadziedāšanos aicinās Dainis Baldzēns un draugi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja