Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Neklausies, bet dziedi pats. Jubilejas Positivus pirmā diena

Cilvēkiem, kuri raksta mūziku, nav jāklausās citu sacerējumi – cik nu tas iespējams, es cenšos to nedarīt, jo citādi neizbēgama ir iespaidošanās, un tu vairs nebūsi pirmais, kurš kaut ko tādu izdarījis. Ir jādzīvo kā mucā un jāraksta dziesmas pašam sev. Ja arī tās nevienam citam nebūs vajadzīgas, tas nekas – vismaz pašam gandarījums.

Līdzīgi ir rakstniekiem – lasot simts un vairāk gadu vecu klasiku, tu neizbēgami smelsies kaut ko no tās, vai pat izveidosi lasītā mūsdienu versiju, bet tavs uzrakstītais pēc desmit gadiem nevienam vairs nebūs vajadzīgs, bet seno klasiku lasīs joprojām, – tā intervijā Dienai teica britu ģitārists, dziedātājs un autors Ričards Haulijs pāris stundas pirms sava koncerta uz Positivus otrās lielākās – Nordea – skatuves, kas līdz ar Hot Chip uzstāšanos uz galvenās skatuves kļuva par vienu no lielākajiem pirmās festivāla dienas muzikālajiem baudījumiem.

Pirmajās rindās pat sastopu cilvēkus no Krievijas, kuri atbraukuši speciāli uz vienu Positivus dienu, lai redzētu Haulija koncertu, jo viņu zemē kaut ko tādu sagaidīt esot bezcerīgi. Saņemu pat dāvanā jauno krievu draugu pašu ieskaņotu, The Cure un New Order iedvesmotu mūziku kā apliecinājumu, ka viņa zemē mūzikas cienītāji, tāpat kā pie mums, ir gana dažādi.

Protams, šādas – Ričarda Haulija – vārdos īsti neaprakstāmas un inteliģentas ģitārmūzikas fanu mūsu zemē, pateicoties radiostacijām, ir tikai tik daudz, cik ir, un, kā jau nesen intervijā izteicās galvenais Positivus rīkotājs Ģirts Majors, lai viņus dabūtu uz festivālu, ir vajadzīgi tādi mākslinieki kā Years & Years un Elija Goldinga, kuru dēļ cilvēki pērk biļetes.

Goldinga slimības dēļ tomēr neatbrauca, bet viņas vietu lieliski ar grandiozas, gaismu, projekciju un pat salūta papildinātas diskotēkas paraugdemonstrējumu aizstāja slavenais producents Marks Ronsons, kurš turējis roku uz pulsa pat Eimijai Vainhausai.

San FerminMinor Victories, Hot Chip, Ho99o9 noteikti ir tie, kuru dēļ šo festivālu cilvēki atcerēsies ne viens vien, bet par absolūti eksplozīvu instrumentāla roka priekšnesumu jau nakts melnumā parūpējās itāļu grupa Joycut – trio ar diviem bundziniekiem un vienu multiinstrumentālistu, kura galvenais darbarīks ir sintezators un grēda elektronisku ierīču, brīžiem arī ģitāra, turklāt viņš laiku pa laikam kliedz bez mikrofona palīdzības pietiekami skaļi, lai būtu dzirdams, bet kad retu reizi iedziedas, šķiet, ka uz I Love You skatuves ieradies pats Roberts Smits. Itāļi ir tik priecīgi par Positivus publikas vētraino reakciju, ka sasniedz, iespējams, nospēlēto papilddziesmu jeb encores rekordu – pēc plānotā koncerta nobeiguma viņi ņem instrumentus rokās un atsāk spēlēt vēl četras reizes.

Gaidām turpinājumu! Gan šai itāļu grupai, gan Positivus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja