Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc pastaigas gar jūru – mūzika ekrānā. Agnese Egliņa, Daniils Bulajevs Brīvdienu mūzikas koncertā

Vai atceraties, ar kādu nolūku 2017. gadā, kad vēl nebija nekāda kovida, Dzintaru mazajā koncertzālē tika izveidota koncertsērija Brīvdienu mūzika? Varu atgādināt: toreiz tika izdomāts ģimenisks, muzikāls svētdienas atpūtas komplekts tiem, kuriem visos gadalaikos tīk pabūt pie jūras, stundu garos koncertus dienas gaišajā laikā apvienojot ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā Maestro.

Cerams, šie laiki atgriezīsies, bet pagaidām turpinām baudīt koncertus attālināti. TV kanālā ReTV 22. maijā plkst. 19 tiks raidīts klausītāju iemīļotā cikla Brīvdienu mūzika šāgada otrais koncerts. Tajā uzstāsies jaunā vijoļmūzikas zvaigzne Daniils Bulajevs un pianiste Agnese Egliņa, viena no košākajām un daudzpusīgākajām latviešu mūziķēm. Koncertu vadīs un ar mūziķiem sarunāsies kordiriģents Jānis Ozols.

Brīvdienu mūzikas koncertos klausītājiem ir iespēja baudīt izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā un sarunās tuvāk iepazīties ar māksliniekiem. Šajā reizē varēs tuvāk iepazīt vijolnieku Daniilu Bulajevu, vienu no daudzsološākajiem jaunajiem mūziķiem Latvijā. Jau desmit gadu vecumā viņš spēlēja solo galā koncertā Dzimuši Latvijā, ar izjusto un nobriedušo vijoļspēli izraisot plašu publikas rezonansi. Daniils koncertējis ar Kremerata Baltica, Glasperlenspiel Sinfonietta, Maskavas virtuoziem, Salzburg Chamber Soloists, Makao simfonisko orķestri un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Viņš ir jau daudzu konkursu uzvarētājs. Kopā ar Daniilu Bulajevu koncertā uzstāsies daudzu mākslinieku uzticamā skatuves partnere, pianiste Agnese Egliņa, kura ir vienlīdz spilgta gan kā soliste, gan koncertmeistare, kuras veikums novērtēts ar Lielo mūzikas balvu 2010 – par izcilu darbu ansamblī. Viņas uzstāšanās izceļas ar dzirkstošu enerģiju un izcilu profesionalitāti.

Vakara programmā iekļauti spāņu, franču, argentīniešu un turku komponistu skaņdarbi, kuros dejas temperaments mijas ar virtuozu spozmi un salonmūzikas eleganci. Tāda ir gan Pablo de Sarasates komponētā spāņu deja Zapateado, gan Morisa Ravēla rapsodija Čigāniete, kas tapusi pēc komponista sastapšanās ar ungāru vijolnieci Jelliju d’Araņji, kurai viņš lūdzis spēlēt romu mūzikas tēmas un demonstrēt vijoļspēles iespējas. Romantisma laikmeta vijoļvirtuozu un komponistu Anrī Vjetānu pārstāv melodiskais Sapņojums, bet pasaulslavenais turku pianists Fazils Sajs Sonātē vijolei un klavierēm apvienojis tautas mūziku ar džeza ritmiem. Programmas rota ir tango meistara Astora Pjacollas skaņdarbi, ar kuru atskaņojumiem Daniils Bulajevs jau daudzkārt sajūsminājis klausītājus Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja