Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pita Andersona albums ASV novērtēts kā labākais pasaulē “rockabilly” žanrā

Latvijas rokenrola izpildītāja Pita Andersona CD “Brass-A-Billy” ASV mūzikas konkursā “Just Plain Folks Music Awards” (JPF) atzīts par labāko 2008./2009.gada rockabilly albumu pasaulē, informē mūziķa pārstāvji "Razzle Dazzle Records".Konkurss JPF ir viens no lielākajiem mūzikas konkursiem pasaulē, šogad tas aptvēris 83 mūzikas žanru kategorijas, atlasot pretendentus starp 42 000 mūzikas albumiem un 560 000 dziesmām no 163 valstīm.

Darbs pie pēdējo divu gadu labāko albumu un dziesmu atlases ildzis 17 mēnešus. Moto, pēc kura žūrija atlasīja labākos ierakstus – “Does the music move you?” (Vai šī mūzika spēj aizraut?)28. un 29. augustā ASV mūzikas galvaspilsētas Nešvilas divās slavenākajās koncertu zālēs „Wildhorse Saloon” un „B.B. King Blues Club”, kurās regulāri uzstājas pašas populārākas Amerikas country, blues, rock un rockabilly stila zvaigznes, notika konkursa noslēguma etaps.No 1500 dažādu kategoriju albumu un dziesmu nominantiem, kas pretendēja uz uzstāšanos noslēguma ceremonijas koncertos, žūrija atlasīja 20 māksliniekus koncertam klubā „B.B. King” un 30 māksliniekus lielajam svinīgajam koncertam „Wildhorse Saloon” apbalvošanas ceremonijas laikā, tostarp arī Pitu Andersonu. Latvijas mūziķi pavadīja slavenā Ņuorleānas pianista Boba Malouna (Bob Malone) orķestris. Viss šovs tika translēts internetā ar LiveCast.com palīdzību un bija pieejams visā pasaulē tiešraidē on-line režīmā.Katrā albumu kategorijā  tika noteikts viens uzvarētājs un trīs augstāko vietu ieguvēji.„Kad, pasvītrojot, ka esmu pirmais mūziķis no Latvijas, kas ir vinnējis pirmo vietu, nosauca manu disku un manu vārdu, neticēju, ka tas viss notiek realitātē,”atklāja Pits Andersons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja