Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā muzicēs leģendārais pianists Mihails Pļetņovs

4. aprīlī Lielajā Ģildē spēles izcilais pianists, Grammy balvas laureāts Mihails Pļetņovs, kurš Rīgā atgriežas pēc vairāku desmitgažu pārtraukuma. Koncertā piānists atskaņos J.S.Baha, J.Haidna un V.A.Mocarta klavierkoncertus, muzicēs arī kamerorķestris Kremerata Baltica.

Mihails Pļetņovs apvieno pianista, diriģenta un komponista talantus. Viņš ir Čaikovska konkursa uzvarētājs, Grammy balvas un četru Krievijas Valsts prēmiju laureāts, kurš atzīts par vienu no lielākajām autoritātēm mūzikā. Kā pianists neuzstājās kopš 2006. gada, visu uzmanību veltīdams diriģēšanai un Krievijas Nacionālā orķestra vadīšanai. Maestro jokojis, ka uzskata par labāku pārkvalificēties no visinteresantākā pianista uz visneinteresantāko diriģentu. Savu atteikšanos uzstāties kā pianists viņš skaidroja arī ar mūsdienu instrumentu slikto kvalitāti. Starp citu, kopš 2012. gada viņš ir japāņu mūzikas instrumentu firmas Kawai oficiālais mākslinieks. Rīgā Pļetņovs spēlēs šīs firmas instrumentu, kas viņam tiks atvests ar speciālu reisu.

Kā pianists iekarojis visu pasauli, Pļetņovs pēdējo reizi klavieres uz skatuves spēlēja Maskavā un pēc tam apklusa uz sešiem gadiem. Šajos gados notika vien daži viņa koncerti Šveicē, kur mākslinieks dzīvo šobrīd. Bet 2012. gads kļuva viņam īpašs: nosvinējis savu 55. jubileju, viņš atgriezās pie klavierēm. Par godu Puškina Valsts Mākslas muzeja simtgadei, 32. festivālā Decembra vakari viņš negaidīti sniedza solokoncertu. Maskavas laikrakstos pēc koncerta bija rakstīts: "Pļetņovs - pianists… joprojām ir tas pats neaizsniedzami brīnišķīgais mūziķis, smalks, dziļš, noslīpēti subjektīvs un ideālistisks."

Daļa no biļešu pārdošanā iegūtajiem līdzekļiem sadarbībā ar Pētera Avena labdarības fondu Paaudze tiks nodoti Bērnu slimnīcas fondam - Hematoonkoloģijas nodaļas remontam. "2013. gadā fonds Paaudze ļoti cieši sadarbosies ar Bērnu slimnīcas fondu, kurš šobrīd realizē ziedojums akciju Hematoonkoloģijas nodaļas remontam. Visu fonda atbalstīto kultūras pasākumu biļešu ienākumu daļa tiks nodota Bērnu slimnīcas nodaļas remontam. Priecājamies, ka pirmais koncerts, kas uzsāk šo sadarbību, ir tieši pianista Mihaila Pļetņova unikālais koncerts Rīgā," atzīmē Fonda direktors Igors Bass.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja