Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Sākas nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu Mežs

Nepieradinātās mūzikas un saistītās mākslas festivāls Skaņu Mežs šogad noritēs divpadsmito reizi, un šajā nedēļas nogalē - no 10. līdz 11. oktobrim - tā mājas būs mūzikas nams Daile (Kr.Barona iela 31).

Festivālā uzstāsies tādi mākslinieki kā programmētājs un mūziķis Roberts Henke jeb Monolake, grupas Einstürzende Neubauten līderis Bliksa Bārgelds, dziesminiece Marisa Nadlere, eksperimentālā tehno producents Endijs Stots un daudzi citi.

Festivāls turpina izvērst aktuālas vai vēsturiski nozīmīgas novatoriskās mūzikas izzināšanu, liekot uzsvaru uz tādām šīs sfēras parādībām kā ekstrēmā datormūzika, brīvā improvizācija, elektroakustika, eksperimentālā deju mūzika, avangarda pops, kā arī audiovizuāliem priekšnesumiem. Šoreiz festivālā pastāv īpaši veidots līdzsvars starp akustisko un elektronisko mūziku (gan koncertu programmas, gan atsevišķu priekšnesumu ietvaros), tādā veidā aizstāvot ideju, ka progress un radoši sasniegumi mūzikā ir piesaistīti nevis tehnoloģijai, bet gan drosmīgām idejām un virtuozitātei to izpildījumā.

Piektdien, 10. oktobrī notiks pirmais festivāla koncertvakars, un tā galvenie uzsvari būs elektroakustiskā mūzika, brīvā improvizācija un eksotiska popmūzika. Uzstāsies minimālisma un trokšņu mūzikas komponists Als Margolis ar savu projektu If, Bwana, kā arī komponists Kīts Fulertons Vitmens, kas savā glancēti trauksmainajā mūzikā izmanto tikai un vienīgi analogos elektroniskās mūzikas instrumentus, un tam sekos plejāde ar starptautiski atpazīstamiem brīvās improvizācijas žanra pārstāvjiem: korejiešu čelliste Okjunga Lī, ekscentrisks vokālo improvizētāju Fila Mintona un Odrijas Čenas duets, kā arī īpaši šim festivālam izveidots angļu-amerikāņu trio, kurā ietilpst bundzinieks Marks Sanderss, kontrabasists Džons Edvardss un trompetists Vadada Leo Smits, kas 2013. gadā kļuva par vienu no trim finālistiem cīņā par Pulicera balvu mūzikā un starptautiskā kritiķu balsojumā tika atzīts par gada komponistu. Par koncertvakara romantiskākajām un labskanīgākajām, taču ne mazāk tumšajām vai drosmīgajām noskaņām atbildēs amerikāņu dziesminiece Marisa Nadlere, kuras sestais solo albums July šogad guvis vienbalsīgu kritiķu atzinību un iekļuvis divos Billboard pārdotāko ierakstu topos, kā arī multi-instrumentāliste Dana Šehtere ar savu noskaņu mūzikas projektu Insect Ark.

Sestdien, 11. oktobrī, festivāls turpināsies ar slavenās vācu eksperimentālā roka grupas Einstürzende Neubauten līdera Bliksas Bārgelda vokālo solo performanci un mūziķa/programmētāja Roberta Henkes jeb Monolake iespaidīgo mūzikas un lāzeru šovu Lumière. Vakaru turpinās sintīpopa duets Xeno&Oaklander no Ņujorkas, kā arī kritiķu lolotais eksperimentālā tehno producents Endijs Stots. Šī gada festivāla tematiku īpaši izteiksmīgi iemiesos elektroniskais/akustiskais projekts Innode, kurā apvienojušies dalībnieki no tādām grupām kā Radian, Pan American un Elektro Guzzi, savukārt programmu no vietējās scēnas puses papildinās pieredzējuši latviešu elektroniskās mūzikas autori Andris Indāns ar projektu Gas of Latvia (sadarbībā ari videomākslinieci Katrīnu Neiburgu), kā arī Mārtiņš Strautnieks jeb Martinez Gonzalez ar projektu Hypnos.

Ar festivāla programmu sīkāk iespējams iepazīties www.skanumezs.lv

Biļetes iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv, kā arī Biļešu servisa kasēs. Vienas dienas biļete iepriekšpārdošanā maksā 20 eiro. Divu dienu abonements maksā 30 eiro un ir nopērkams tikai iepriekšpārdošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja