Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Samanta Tīna ļaujas mirkļa burvībai, bet neiekļūst Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā

Dziedātājai Samantai Tīnai, kura pārstāv Latviju 65. Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, 20. maijā diemžēl neizdevās pārvarēt pusfināla kārtu un kvalificēties finālam, kas notiks 22. maijā

Eirovīzijas otrajā pusfinālā piedalījās 17 valstu, un desmit no tām, kuras guva vislielāko skatītāju un žūrijas atbalstu, saņēma ceļazīmi uz finālu – Albānija, Serbija, Bulgārija, Moldova, Portugāle, Islande, Sanmarīno, Šveice, Grieķija un Somija.

Samanta Tīna startēja ar 15. kārtas numuru un izpildīja dziesmu The Moon Is Rising, kuru sacerējusi kopā ar Aminatu Savadogo un Oskaru Uhaņu jeb SKVR. Dziedātājas tērpu veidojis modes mākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis. Latvijas prīma uz lielās skatuves izklausījās un izskatījās ne tikai pārliecinoši, bet arī valdonīgi, kā jau pienākas nakts karalienei, kura minēta dziesmas tekstā. Samanta demonstrēja gan savu jaudīgo vokālu, gan slaidās kājas. Kopā ar viņu uzstājās fona vokālistes Kitija Blūma, Una Daniela Aizgale un Paula Saija. Patīkami, ka priekšnesumā bija jūtams improvizācijas efekts un nebija sajūtas, ka katra dziedātājas kustība ir iestudēta un aprēķināta – viņa ļāvās mirkļa burvībai. 

Kompozīcija The Moon Is Rising izceļas citu dziesmu kontekstā, tai ir savs melodiskais āķis, kurš iezogas atmiņā, taču diemžēl pietrūkst piedziedājuma, kas varētu nodrošināt dziesmai ilgu dzīvi klausītāju sirdīs.

Kopumā Eirovīzijā šogad piedalās 39 valstis. Finālisti tiek noskaidroti divos pusfinālos (no katra pusfināla – desmit). Pirmajā pusfinālā, kas Roterdamā notika 18. maijā, visaugstāko punktu skaitu ieguva Norvēģijas, Izraēlas, Krievijas, Azerbaidžānas, Maltas, Lietuvas, Kipras, Zviedrijas, Beļģijas un Ukrainas mūziķi. Viņi būs dzirdami finālā līdzās lielā piecinieka valstīm – Francijai, Itālijai, Vācijai, Spānijai un Lielbritānijai (šīs valstis jau vēsturiski iegulda visvairāk līdzekļu Eiropas Raidorganizāciju apvienības budžetā) – un konkursa rīkotājvalstij Nīderlandei, kuras pārstāvis Dankans Lorenss uzvarēja 2019. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Saskaņā ar Eiropas bukmeikeru prognozēm vislielākās izredzes uzvarēt finālā šogad ir Itālijas rokgrupai Måneskin, Maltas pārstāvei Destinijai un Francijas pārstāvei Barbarai Pravi. Uz vietu desmitniekā var cerēt arī Šveice, Ukraina, Islande, Bulgārija, Sanmarīno, Kipra un Lietuva. 

Latvija piedalās Eirovīzijā kopš 2000. gada, kad grupa Prāta vētra ar hitu My Star Stokholmā notikušajā konkursā ieguva trešo vietu. Divus gadus vēlāk Tallinā Marija Naumova izcīnīja uzvaru ar dziesmu I Wanna, un 2003. gada Eirovīzijas dziesmu konkurss notika Rīgā. Pēdējo reizi Latvijai izdevās kvalificēties finālam 2016. gadā Stokholmā, kad dziedātājs Justs ar Aminatas Savadogo sacerēto skaņdarbu Heartbeat kopvērtējumā ieņēma 15. vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja