Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Sanktpēterburgas filharmonijas orķestra vietā festivālā Rīga Jūrmala uzstāsies izcili kamermūziķi

Festivāls Rīga Jūrmala paziņo par izmaiņām festivāla otrās nedēļas nogales programmā – čellista Mišas Maiska, vijolnieka Daniela Lozakoviča un pianista Mihaila Pļetņova kamermūzikas koncerti aizstās iepriekš plānoto Sanktpēterburgas filharmonijas orķestra uzstāšanos, informē festivāla rīkotāji

Epidemioloģiskās situācijas dēļ savus 6. un 8. augustā paredzētos koncertus festivāla atceļ Sanktpēterburgas filharmonijas orķestris diriģenta Jurija Temirkanova vadībā. To vietā skanēs čellista Mišas Maiska, vijolnieka Daniela Lozakoviča un pianista Mihaila Pļetņova kopīgais kamermūzikas koncerts un Mihaila Pļetņeva solokoncerts. 

Viens no mūsdienu izcilākajiem pianistiem Mihails Pļetņovs koncertus sniedz reti, taču festivāla Rīga Jūrmala apmeklētājiem būs iespēja viņu dzirdēt trīs reizes, tostarp pavisam ekskluzīvā solokoncertā Dzintaru koncertzālē. 

"Lai gan tik īsā laikā atrast citu orķestri, kas varētu aizstāt Sanktpēterburgas filharmonijas orķestri, nebija iespējams, festivāla komanda ļoti novērtē pianista Mihaila Pļetņova, čellista Mišas Maiska un vijolnieka Daniela Lozakoviča atvērtību un atbalstu, izveidojot pavisam īpašas solokoncerta un kamermūzikas koncerta programmas," saka festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna. 

Festivāla Rīga Jūrmala mākslinieciskais direktors Martins Engstrems uzsver: "Mēs saprotam un atbalstām Sanktpēterburgas filharmonijas orķestra lēmumu atcelt visas uzstāšanās līdz pat septembra beigām. Ceram, ka visi orķestra dalībnieki un maestro Jurijs Temirkanovs saglabās labu veselību, un esam gatavi viņus uzņemt Latvijā citreiz. Tajā pašā laikā man trūkst vārdu, lai izteiktu pateicību Mihailam Pļetņovam, Mišam Maiskim un Danielam Lozakovičam par pretimnākšanu. Mēs labprāt būtu saglabājuši festivāla konceptu, kas paredz divos no pieciem nedēļas nogales koncertiem dzirdēt simfonisko orķestru mūziku, taču šajos apstākļos sapratām, ka daudz svarīgāk ir pielāgoties un piedāvāt mūsu auditorijai citu tikpat aizraujošu programmu."

"Festivāla atklāšanai, kas notika pirms nepilnas nedēļas, bija neaprakstāmi panākumi – mēs esam viens no pirmajiem Eiropas klasiskās mūzikas festivāliem, kas piedāvā apmeklēt koncertus 100 procentu kapacitātē, turklāt bez sejas maskām. Vairāk nekā 3500 festivāla apmeklētāju piecos koncertos māksliniekus sveica ar stāvovācijām, tādējādi paužot, cik dziļi aizkustināti viņi bija, atkal apmeklējot koncertus klātienē pēc tik ilgas pauzes. Esam bezgala pateicīgi māksliniekiem, kuri tik īsā laikā bija un ir gatavi mums palīdzēt. Ņemot vērā, ka mākslinieku, apmeklētāju un komandas drošība mums ir pirmajā vietā, esam nolēmuši saglabāt pieeju, ka arī turpmākos festivāla koncertus varēs apmeklēt, uzrādot derīgu pabeigtas vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu," piebilst Zane Čulkstēna.

Festivāla Rīga Jūrmala organizatori personīgi sazināsies ar Sanktpēterburgas filharmonijas orķestra koncertu biļešu īpašniekiem, piedāvājot biļešu maiņu uz kādu no jaunajiem koncertiem, atgriežot starpību par jau iegādātajām biļetēm, iespēju saglabāt depozītu vai pilnu naudas atgriešanu.

Otrā festivāla nedēļas nogale tiks atklāta piektdien, 6. augustā, plkst. 19 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē ar unikālu mākslinieku trio – vijolnieku Danielu Lozakoviču, čellistu Mišu Maiski un pianistu Mihailu Pļetņevu. Viņi atskaņos Pētera Čaikovska Klavieru trio la minorā un citus darbus (programma tiks precizēta).

Sestdienas, 7. augusta, pirmais koncerts notiks plkst. 12 Lielajā ģildē. Tajā pianists Joavs Levanons atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta, Franča Lista, Džordža Gēršvina un Jāņa Mediņa opusus. Plkst. 19 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē ar solokoncertu uzstāsies pianists Mihails Pļetņovs. Viņš spēlēs Friderika Šopēna mūziku. 

Svētdien, 8. augustā, plkst. 12 Lielajā ģildē skanēs pianista Mihaila Pļetņeva un vijolnieka Daniela Lozakoviča koncerts (programmā – Francis Šūberts, Roberts Šūmanis un Sezārs Franks). Pianista Arkādija Volodosa solokoncerts plkst. 19 notiks Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē (programmā – Johanness Brāmss un Francis Šūberts).

Informācija un biļetes: riga-jurmala.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja