Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Sapņi, dziesmas, tango, fanfaras un dejas. Dienvidkurzemes festivāls Rimbenieks – 13 koncertu ceļojums

Dienvidkurzemes festivālā Rimbenieks Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) mūziķi kopā ar saviem tuvākajiem skatuves draugiem 13 muzikālos notikumos vedīs aizraujošā ceļojumā pa novada pilsētām un ciemiem

Festivālā Rimbenieks galvenokārt būs dzirdama kamermūzika, ko atskaņo LSO mūziķu un viņu domubiedru veidoti ansambļi. Pateicoties Dienvidkurzemes novada domes sniegtajam atbalstam, ieeja festivāla koncertos arī šoreiz būs bez maksas. Festivāls notiks no 2. līdz 18. augustam.

Festivāla daudzveidīgā programma piedāvās gan klausītāju iemīļotus baroka, Vīnes klasiķu, romantiķu, impresionistu un tango karaļa Astora Pjacollas skaņdarbus, gan iepazīstinās ar mūsdienu latviešu komponistu mūziku un pārsteigs, ietērpjot labi zināmo jaunā skanējumā. Pirmie trīs koncerti notiks šonedēļ Kazdangā, Vērgalē un Rucavā. Turpinājumā Rimbenieks dosies uz Vaiņodi, Virgas muižu, kā arī uz Griezes, Priekules, Vecpils, Aizputes, Durbes un Nīcas dievnamiem, Cīravas kultūras namu un noslēgsies Grobiņas ev. lut. baznīcā.

Rimbenieka ceļojumu 2. augustā plkst. 19 Kazdangas kultūras nama plašajā zālē krāšņi uzsāks viss orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Programmā Volfganga Amadeja Mocarta graciozi elegantā serenāde Mazā naktsmūzika, Artura Maskata Concerto grosso ar solistiem – vijolnieku Sandi Šteinbergu un čellistu Ēriku Kiršfeldu –, kā arī Ludviga van Bēthovena Sestā simfonija (Pastorālā), kurai Vīnes klasiķis iedvesmojies no pastaigām dabā un devis apakšvirsrakstu Pastorālā simfonija jeb Atmiņas par dzīvi laukos.

Koncertā Es redzēju sapnī Vērgales muižas pils zālē 3. augustā plkst. 19 skanēs flauta, kokle un klavieres. Mūziķēm Agnijai Ābramai, Līgai Griķei un Madarai Kalniņai piebiedrosies arī dejotāja Beatrise Anda Ozoliņa. Šī programma vedīs pasaulē, kurā Fransuā Kuperēna franču baroka mežģīnes un Kloda Debisī poētiskie impresionisma skaņu gleznojumi savīsies ar Pētera Vaska klusināto apcerīgumu. Mūsdienu komponistes Līga Ančevska, Madara Kalniņa un Natālija Munda ieaicinās laikmetīgo skaņdarbu pasaulē. Šajā instrumentālajā salikumā izskanēs arī Imanta Kalniņa Dūdieviņš un Es redzēju sapnī, kā arī grupas Jauns mēness dziesma Piekūns skrien debesīs.

Krāšņu un daudzveidīgu koncertu Dziesma četriem mežragiem Rucavas ev. lut. baznīcā svētdienas vakarā, 4. augustā, plkst. 19 sniegs LSO mežragu kvartets kopā ar sitaminstrumentālisti Martu Kauliņu-Pelnēnu.

Vairāk informācijas par Rimbenieka norisi: LSO mājaslapā www.lso.lv/festivali/rimbenieks

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja