Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Satriecoši atklāta vēstule klausītājiem. Brūss Springstīns izdod jaunu albumu

Piektdien, 23. oktobrī, ierakstu kompānija Columbia Records/Sony Music laiž klajā leģendārā amerikāņu rokmūziķa Brūsa Springstīna un viņa uzticamo domubiedru grupas The E Street Band jauno plati Letter to You

Šis ir Brūsa Springstīna divdesmitais studijas albums. Divpadsmit dziesmas ierakstītas viņa mājas studijā Ņūdžersijā. "Man patīk albuma Letter to You emocionālais noskaņojums, un mani saviļņo The E Street Band skanējums. Mēs ierakstījām šīs dziesmas, it kā būtu spēlējuši koncertu, – kā līdz šim studijā nekad neesam darījuši. Albums tapa piecās dienās. Tas bija viens no aizraujošākajiem procesiem manā mūžā," atzīst Brūss Springstīns. 

Dziesmas vēsta par kopābūšanas prieku un skaistumu, ko sniedz dalība grupā, kā arī par sāpēm, kas pārņem, cilvēkiem zaudējot vienam otru. Brūss Springstīns īpaši uzsver kopības vērtības. "Jaunajā dziesmā Ghosts cenšamies runāt ar pašu mūzikas garu – tas ir kaut kas tāds, kas nepieder nevienam no mums, bet mēs to varam atklāt un dalīties tajā, esot blakus cits citam. Mūzikas gars dzīvo The E Street Band kolektīvajā dvēselē, un to iedarbina mūsu sirdis," saka mūziķis.  

Albumā Letter to You ir iekļautas deviņas nesen sacerētas Brūsa Springstīna kompozīcijas, kā arī jaunas triju nekad agrāk neizdotu septiņdesmito gadu dziesmu Janey Needs a Shooter, If I Was the Priest un Song for Orphans versijas.

Septiņdesmit vienu gadu vecais Brūss Springstīns ir viens no nozīmīgākajiem mūsdienu amerikāņu rokmūzikas simboliem. Viņa debijas albums Greetings from Asbury Park, NJ iznāca 1973. gadā. Mākslinieks apbalvots ar divdesmit Grammy, ir saņēmis arī Oskaru, Toniju, kā arī Kenedija centra balvu un ASV prezidenta Brīvības medaļu, ko viņam 2016. gadā pasniedza Baraks Obama. Brūsa Springstīna vārds ir iekļauts Rokenrola slavas zālē. Lielu ievērību guvuši viņa memuāri Born to Run, kas izdoti 2016. gadā, un tos pavadošais albums Chapter and Verse

Par vēsturisku sasniegumu tiek uzskatīts Brūsa Springstīna autobiogrāfisko koncertizrāžu cikls Ņujorkas Brodvejā – no 2017. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim klasiķis sniedza 236 koncertus Voltera Kerra teātrī (kases ieņēmumi – 113 miljonu ASV dolāru). Tā bija satriecoši atklāta, emocionāli spēcīga mākslinieka saruna ar publiku. Brūss Springstīns uzstājās solo, dažos numuros viņam pievienojās sieva, grupas The E Street Band dalībniece Petija Skjalfa. Ar programmas Springsteen on Broadway saturu, kurā mūziku papildināja monologi, var iepazīties gan audioierakstā, gan Netflix koncertfilmā. Brūss Springstīns nekad neliks vilties.   

Informācija: brucespringsteen.net

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja