Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Septiņi labāk nekā miskastē

Grupa Backflow pasludina 11.aprīli par mīlestības un miera dienu, un prezentē savu jauno albumu

Publikas reakcija rokmūzikas koncertos mēdz būt dažāda. Dejošana, ja mūzikas ritms to atļauj. Lēkāšana, ja dejošanai tas par strauju. Plosīšanās, pogo dejā raustot un grūstot citus klausītājus, ja tas ir pankroks. Šūpošanās kā kaut kādu apreibinošu vielu iespaidā, ja tas ir hipiju ēras psihedēliskais roks. Taču ir gadījumi, kad mūzikas ritms ir visai ātrs, bet grupas sakultās rokmūzikas emocijas ir pārāk blīvas, lai kustētos — publika sastingusi blenž un klausās. Šķiet, šajā gadījumā pat varētu lietot piepīpētām telpām nereti izmantoto raksturojumu "te jau cirvi var pakārt". Ko tādu esmu novērojis Queens Of The Stone Age koncertos, bet Latvijā, demonstrējot apskaužamu stadionu rokgrupas līmeni, jau gadiem to spējusi panākt rokgrupa Mary Jane. Nu šīs grupas vairs nav, tomēr sēru maršu atskaņošana ir pāragra: trīs Mary Jane dalībnieki — Ernests Lībietis (ģitāra, balss), Jānis Grants (balss, bass) un Raivis Rubenis (ģitāra) — turpina spēlēt grupā Backflow un apgalvo, ka nu viņiem ir jauna grupa. Varbūt var vilkt paralēles ar Niku Keivu, kurš ar saviem trim līdzgaitniekiem no The Bad Seeds pēkšņi izdeva albumu ar pavisam citu grupas nosaukumu Grinderman? Keivs gan nupat atkal atgriezies pie nosaukuma The Bad Seeds ar jaunu albumu Dig Lazarus, Dig!!!

Grupa Mary Jane tomēr esot aprakta uz visiem laikiem: "Daudzi jau teikuši, ka ir muļķīgi atteikties no nosaukuma, kuru visi pazīst, bet patiesībā tā nav, ka mēs gluži vienkārši nomainījām nosaukumu. Mary Jane bija skolas grupa — piecpadsmit un sešpadsmit gadus veci klasesbiedri savācās un sāka močīt muzonu. Pēc tam atnāca Raivis un Janka — tā ir tikai nejaušība, ka mēs visi satikāmies grupā Mary Jane, bija pat doma vairs nespēlēt. Bet nu esam sākuši jaunu dzīvi kā Backflow. Tā ir straume, kas tek pretēji pamatstraumei — meinstrīmam, kas nevar iztikt bez Backflow," pārvērtības skaidro Ernests. Grupa Backflow pasludinājusi 11.aprīli par Latvijas mīlestības un miera dienu, jo šajā dienā iznāk debijas albums Love and Peace. 

Albumā ir septiņas dziesmas. It kā neierasti maz, bet grupas bundzinieks Ēriks Lizbovskis atgādina, ka arī Deep Purple labākajos albumos In Rock, Fireball un Machine Head ir septiņas dziesmas. Raivis piebilst: "Septiņi arī filozofijā un psiholoģijā ir baigi labais cipars. Labāk septiņas dziesmas, nevis nomokies ar trīspadsmit un albumu izmet miskastē. Var uzlikt opciju repeat, tad pēc septītās dziesmas atkal skan pirmā un tev liekas, ka tā varētu būt astotā, bet patiesībā ir aizgājis dubultalbums."

Albuma nosaukums Love and Peace gan nenozīmējot, ka viņi kļuvuši par kristiešiem — drīzāk tas esot hipiju lozungs. Arī varavīksnei uz albuma vāciņa neesot nekāda sakara ar geju propagandu, ne arī kāda naida — tā esot tikai un vienīgi Backflow varavīksne.

Prezentācijas koncerts notiks klubā Melnā piektdiena, un kā īpašie viesi tajā piedalīsies DJ Rojas Klāvests, grupas Soundarcade un Screampiece. Koncerta sākums ir plkst. 21, ieeja no plkst. 20. Biļetes cena uz pasākumu Ls 5, ar lidoņiem (flaieriem) — Ls 4.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja