Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Skaistas balsis, operete un džezs

Operetes festivāls Ikšķilē paplašina starptautisko ģeogrāfiju.

"Īpašā mūzikas valoda, saikne ar tautas dzīvi un laikmetu padara opereti par demokrātisku žanru. Priecājamies, ka operetes atdzimšana mūsdienās saistās ar Ikšķili, kur atjaunotajā brīvdabas estrādē šogad jau otro reizi norisināsies Operetes festivāls. Lielais skatītāju skaits 2015. gadā apliecināja, ka operete ar savu mūzikas gaišo spēku un stāsta vitalitāti spēj bagātināt tautas asinsriti." Šādi par Operetes festivāla tradīcijas aizsākumu priecājas pazīstamā ikšķilniece – rakstniece Nora Ikstena. Otrā Operetes festivāla apmeklētājus sagaida daudzveidīga programma visām gaumēm un vecumiem. Uzstāsies izcili latviešu un ārzemju solisti, dejotāji un Operetes orķestris. Būs koncerti, pirmizrāde un aktivitātes bērniem, sarunas un vasaras nakts romantika. Festivāla kulminācijā skanēs Galā koncerts un romantisks Valšu vakars Ikšķiles brīvdabas estrādē.

"Festivāls ir tikpat krāšņs un daudzveidīgs kā operete. Festivāla ģeogrāfija paplašinās, līdzās Latvijā iemīļotajiem solistiem piedalīsies mākslinieki no astoņām valstīm. Skaistas balsis, valši un džezs. Operete ir jauno māksla, un Operetes festivāls Ikšķilē to apliecinās!" pauž Agija Ozoliņa-Kozlovska, operetes idejas virzītāja Latvijā.

Īpaša intriga ir Austrijā iemīļotās džeza grupas Eddie Luis und die Gnadenlosen un Austrijā dzīvojošā jaunā latviešu mecosoprāna Helēnas Sorokinas programma Zāra Leandere – Madame Scandaleuse, veltījums slavenās, mīlētās un skandalozās dīvas 110. jubilejai. Teatralizēto koncertu varēs izbaudīt Ikšķiles tautas namā 14. jūlijā plkst. 20. Sarunu vakaros Ikšķiles tautas namā (14. jūlijā) un Ikšķiles novada pašvaldības zālē (15. jūlijā) atcerēsimies paši savas personības – Hariju Misiņu un Kārli Pamši. Muzikālās piedzīvojumu spēles Karlsons pirmizrāde Valda Lūriņa režijā renovētajā Tīnūžu tautas namā 15. jūlijā sāksies plkst. 13, taču jau no plkst. 12 bērnus gaidīs klauni, spēles, pārsteigumi un Karlsona fotostūrītis.

Festivāla krāšņākais notikums – Galā koncerts – Ikšķiles estrādē 15. jūlijā plkst. 20 sola tikšanos ar izciliem ārzemju viesiem – soprānu Annu Hočai un tenoru Emīlu Lavecki no Polijas un Antu Jankovsku no Itālijas –, kā arī iemīļotiem Latvijas māksliniekiem – Sonoru Vaici, Daini Skuteli, Nauri Indzeri, Marlēnu Keini, Emīlu Kivlenieku, Lauru Purenu – un dejotājiem. "Klausītājus iepriecināsim ar populārākajām lappusēm no slavenākās Imres Kālmāna operetes Silva, kā arī Eiropā ļoti pazīstamiem operešu mūzikas fragmentiem, kuri Latvijā līdz šim atskaņoti nepelnīti maz," koncerta repertuāru atklāj diriģents, festivāla muzikālais vadītājs Guntars Bernāts. Pēc tam Valšu vakarā varēs padejot Operetes orķestra pavadījumā.

Sīkāk – www.operetesfonds.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja