Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Spožs mūzikas izcilību zvaigznājs. Liepājas zvaigžņu festivāls – aizraujošs un pārsteidzošs

"Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls uzmirdzēs nu jau 28. reizi, klausītājiem dāvājot klasiskās, džeza, modernās un vokālās mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā," Liepājas simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis stāsta par šī orķestra rīkoto ikgadējo festivālu, kurš no 7. līdz 14. martam piedāvās piecus koncertus Liepājas koncertzālē Lielais dzintars.

Festivāla zvaigznājā būs izcilības no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas. Tie ir diriģenti Ģintars Rinkevičs, Atvars Lakstīgala un Andris Veismanis, Liepājas simfoniskais orķestris un Latvijas Radio bigbends, dziedātājas Maija Kovaļevska un Marija Mendeša, basģitāras virtuozs Mišels Pipokinja un klarnetists Karels Dohnals, pianisti Armands Ābols no Čīles un Vilems Lačumija no Francijas, kā arī saksofonists Oskars Petrauskis. 

Festivāla atklāšanas vakarā 7. martā diriģenta Ģintara Rinkeviča vadībā pirmatskaņojumu piedzīvos Ērika Ešenvalda koncerts Jūra no Arktikas vīziju sērijas. Saksofona solo rakstīts tieši Oskaram Petrauskim. Skaisto Morisa Ravela Klavierkoncertu orķestris atskaņos kopā ar franču pianistu Vilemu Lačumiju, kurš atgriežas Liepājā pēc trim gadiem. Programmā arī divi krāšņi, kolorīti simfoniskie meistardarbi – Nikolaja Rimska-Korsakova Spāņu kapričo un Pētera Čaikovska Itāļu kapričo.

Džezu 8. martā piedāvās Latvijas Radio bigbends kopā ar portugāļu dīvu Mariju Mendešu un jauno, fenomenāli talantīgo brazīliešu basģitāristu Mišelu Pipokinju, kurš Latvijas džeza publikai jau ir labi pazīstams. Vakaru vainagos LR bigbenda kopdarbs Tribute to Jaco – veltījums leģendārajam amerikāņu basistam Džako Pastoriusam.

Aizraujošu piedzīvojumu 12. martā sola īsts instrumentālais teātris, kuru, atskaņojot vācu modernisma klasiķa Karlheinca Štokhauzena klarnetes solokoncertu Arlekīns, īstenos čehu klarnetists Karels Dohnals. Tērpies klauna kostīmā un pārtapis par Arlekīnu, viņš ar šo 45 minūtes ilgo mūzikas, dejas un improvizācijas rotaļu jau kopš 2011. gada apceļo visu pasauli.

Izcilais latviešu soprāns Maija Kovaļevska kopā ar savu brālēnu, Čīlē dzīvojošo pianistu Armandu Ābolu, tiksies latviešu un Vakareiropas romantiskās kamermūzikas vakarā 13. martā, kur viņiem piebiedrosies ģitārists Māris Kupčs un Rīgas kamerkora Ave sol vīru grupa. Pēc tam Atvara Lakstīgalas diriģētajā festivāla simfoniskajā noslēgumkoncertā 14. martā A. Ābols interpretēs Ludviga van Bēthovena Ceturto klavierkoncertu, savukārt Maijas Kovaļevskas izpildījumā skanēs skaistākās Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni un Žorža Bizē operu ārijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja