Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uz brīdi būt skaļam un apvaldīt laiku. Mūziķis Ingus Ulmanis dodas jubilejas koncertturnejā

Pagājušā gada rudenī, 19. septembrī, populārais mūziķis, komponists, mūzikas producents, radio un TV personība Ingus Ulmanis nosvinēja savu 60 gadu jubileju. Svinības nav beigušās, bet publiski tagad tikai tā kārtīgi sāksies – ar koncertturneju Kā man laiku apvaldīt no šodienas līdz pat 25. augustam.

"Gribu uz īsu brīdi būt "skaļš" un šajos jubilejas koncertos atgādināt par mūziku, kuru kopā ar Aigaru Voitišķi esam veidojuši cauri gadiem. Parādīt, ka tāda ir mūsu radītā mūzika un šādi noslēdzam kādu etapu. Mums apkārt ir fantastiski mūziķi, ar kuriem vēl joprojām ir ko teikt un ir par ko runāt!" saka Ingus Ulmanis.

Viņa radošajā CV ir dažādi muzikāli projekti, kuros viņš bijis gan dalībnieks, gan autors. No 1984. līdz 1987. gada augustam Ingus Ulmanis bija grupas Jumprava solists. 1987. gadā kopā ar grupas biedru Aigaru Voitišķi izveidoja savu grupu Lādezers, kurā muzicē joprojām. Ingus darbojies Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā LNT brokastis un Tautas balss, bērnu muzikālajā projektā Brīnumskapis un Latvijas Televīzijas raidījumā 4. studija. Pašlaik viņš strādā Latvijas Radio 1, kur vada raidījumu Monopols, un kopā ar Silviju Noru Kalniņu ir izveidojis projektu Dabas koncertzāle.

"Jubilejas koncertos piedalīšos es un grupa Lādezers, taču tajos skanēs dziesmas arī no citiem muzikālajiem projektiem. Savukārt 25. augusta koncerts varētu būt kaut kas līdz šim nebijis, jo es tajā gribētu uzspēlēt kopā ar visiem sastāviem, kuros kādreiz esmu piedalījies: Jumpravu, Lādezeru, Brīnumskapi un Dabas koncertzāli. Skanēs arī divas vai trīs dziesmas no mana pilnīgi jaunā projekta," mūziķis stāsta.

Gatavojoties turnejai, Ingus Ulmanis un Lādezers laiž klajā grupas labāko dziesmu vinilalbumu un CD. Ieraksts veikts nesen, un klausītājiem varētu būt pārsteigums par dziesmu jauno skanējumu. Ingus Ulmanis atzīst: "Zinu, ka plates un CD ikdienā cilvēki lieto pavisam maz, tomēr tas ir veids, kā varam paši sev un mūsu kvēlākajiem klausītājiem pasniegt dāvanu. Visbeidzot tas ir apliecinājums mūsu darbam dziesmu žanrā, un ir sajūta, ka laiks nav nomests zemē, tās radot."

Ingus Ulmaņa jubilejas koncertturneja sāksies 15. februārī plkst. 19.00 koncertzālē Cēsis. 16. februārī plkst. 19.00 koncerts Kā man laiku apvaldīt notiks Ādažu Kultūras centrā, 24. februārī – Kultūras centrā Ulbrokas pērle. Martā un aprīlī jubilārs ar domubiedriem uzstāsies arī Madonā, Liepājā, Jelgavā, Siguldā, Rēzeknē, Rīgā, Limbažos, Alūksnē, Tukumā, Ventspilī un Krustpilī, bet tūre noslēgsies 25. augustā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja