Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vācijā atskaņos Andra Dzenīša jauno simfonisko skaņdarbu "Postlūdija.Ledus"

Divos Karela Marka Šišona diriģētos koncertos Vācijā - 26.novembrī Keizerlauternā (Keiserlautern) un 27.novembrī  Zārbrikenē Vācijas pirmatskaņojumu piedzīvos Andra Dzenīša simfoniskais skaņdarbs "Postlūdija.Ledus". Skaņdarbu spēlēs orķestris "Zārbrikenes vācu Radio Filharmoniķi" (Deutche Radio Philharmonie Saarbrücken), koncertu programmā tas iekļauts pēc diriģenta Karela Marka Šišona iniciatīvas. Kā jau iepruiekš ziņots, viņš diriģēja arī šī opusa pasaules pirmatskaņojumu Rīgā, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra ziemas koncertsezonas atklāšanas koncertā.

"Postlūdija. Ledus" (2009), kuru Andris Dzenītis veidojis, izmantojot savas topošās operas "Dauka"mūzikas materiālu un skaņu valodu, ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pasūtījums un tieši ar šo skaņdarbu orķestra šīs sezonas atklāšanas koncertā K.M.Šišons uzsāka savu darbību Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja amatā. Simfoniskais skaņdarbs tāpat kā opera vēsta par personības pašatklāsmes un patiesības meklējumiem, smalki un mūsdienīgi muzikāli gleznotā ziemeļu dabas ainavā.


26.novembra koncerts notiks no Zārbrikenes aptuveni 70km attālajā Keizerlauternas pilsētā, bet 27.novembra koncerts – Zārlandes radio studijā. Koncertu tiešraidē raidīs Zārlandes radio 2. savā kultūras kanālā.
Zārbrikenes vācu Radio Filharmoniķi ir viens no lielākajiem un pazīstamākajiem Vācijas raidorganizācijas ARD kolektīviem. Sava galvenā diriģenta Kristofa Popena (Chtistoph Poppen) vadībā tas uzstājies daudzos koncertos un festivālos, muzicējot kopā ar tādiem slaveniem solistiem un kolektīviem kā Hilljarda ansamblis, Bavārijas radio koris, Rūdolfs Buhbinders, Adreass Šolls u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja