Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zelta mikrofona atkala

Latvijas 1. Rokkafejnīcā vakar tika paziņoti 23. Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons nominanti. Uz iekļūšanu labāko piecniekā pretendēja 121 albums, 57 dziesmas, 60 videoklipi, 24 debitanti un deviņi koncertieraksti video formātā. Kopskaitā tika saņemts 271 pieteikums.

Šī gada balvas pretendentu vidū pārliecinoši līderi ir grupa Instrumenti ar sešām nominācijām: Popmūzikas albums, Dziesma, Koncertieraksta video, Origo Zelta dziesma, kā arī divi ieraksti kategorijā Videoklips. Grupa Prāta vētra pretendē uz uzvaru četrās kategorijās, muzikālā apvienība The Sound Poets, dziedātājs Dons, hiphopa mākslinieks Ozols un grupa Auļi katrs startē trijās kategorijās.

Par labākā popmūzikas albuma godu šajā gadā cīnīsies Instrumentu ieraksts Atkala, dziedātājas Aijas Andrejevas muzikālā iniciatīva Mēs pārejam uz Tu, Dona albums Namiņš. Kaste. Vārdi, Prāta vētras ieraksts Par to zēnu, kas sit skārda bungas un The Sound Poets albums Trīs.

Par labākās dziesmas nosaukumu sacentīsies The Sound Poets skaņdarbs Ceļš, Instrumentu kompozīcija HES un tu, Dona un Ozola kopdarbs Salauzta sirds, Reiņa Sējāna un Intara Busuļa duets Tu esi labākais un anša skaņdarbs, piedaloties Kristīnei Pāžei, Zemes stunda.

Kategorijā Videoklips līdzās abiem Instrumentu veikumiem HES un tu un Tu atvēri mani ar nazīti par Zelta mikrofonu sacentīsies arī grupas Carnival Youth videoklips Love is the Answer, muzikālās apvienības Dagamba darbs Nutcracker Rock un Prāta vētras videoklips Ogles.

Savukārt kategorijā Koncertieraksts video ir tikusi nominēta dejas izrāde No zobena saule lēca Vecāķu pludmalē, Instrumentu koncerts Atkala Siguldas pilsdrupu estrādē, Mārča Auziņa soloprogrammas Viens koncertieraksts Sound Division studijā, Prāta vētras koncertturnejas Skārda bungu tūre koncerts Mežaparkā, muzikālo apvienību Raxtu Raxti un Auļi un vairāk nekā 1000 dejotāju kopdarbs Vēstījums rakstos.

Sešpadsmit kategorijās nominantus nosaka žūrija 43 nozares ekspertu sastāvā. Vienīgā kategorija, kurā vārds tiek dots tautai, ir šī gada jaunā nominācija Origo Zelta dziesma 2018. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šoreiz nobalsot par sev tīkamāko dziesmu varēs arī elektroniski – tiešsaistē Origo.lv, kur pirms balsošanas būs iespējams noklausīties visas desmit dziesmas un izvēlēties favorītu.

Divu balvu pretendenti kļūs zināmi tikai februārī – kategorijā Radio hits, kurā tos tradicionāli nosaka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība, apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, un kategorijā Gada albums, kurā žūrijai ir dots vēl viens mēnesis, lai izkristalizētu labākos, jo uz šo godu pretendē pilnīgi visi šogad iesniegtie mūzikas ierakstu albumi neatkarīgi no žanra. Savukārt balvas par Mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēmējs kļūs zināms janvāra vidū.

Jau šobrīd ir zināmi laureāti kategorijā Labākais dizains. Par tiem ir kļuvuši trīs albumu noformējums – grupas Amorālā psihoze ieraksts Piena ceļš, muzikālās apvienības Rahu The Fool albums Rahu The Fool un grupu Raxtu Raxti un Auļi kopdarbs Vēstījums rakstos. Par labāko skaņu producentu ir kļuvis Gatis Zaķis.

23. Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons 2019 ceremonija notiks Dailes teātrī 12. februārī. To klātienē apmeklēs visi nominanti, atbalstītāji, žūrijas pārstāvji, bet ikviens interesents Latvijā un citur to varēs vērot tiešraidē Kanālā 2, portālā Tvplay.lv, kā arī ar nobīdi kanālā LNT.

Vairāk informācijas var lasīt interneta vietnē www.zeltamikrofons.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja