Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ziemassvētki Brodvejas krāšņumā. Orķestra Rīga koncertos skanēs mūziklu un svētku dziesmas

Divos koncertos – 22. un 27. decembrī plkst. 19.00 – VEF Kultūras pilī izskanēs, iespējams, krāšņākā šāgada Ziemassvētku programma galvaspilsētā Ziemassvētki Brodvejā un Rīgā, kurā kopā ar orķestri Rīga uzstāsies Latvijā un ārvalstīs dziedoši solisti.

Ikviens, kurš pabijis Ņujorkā un pa «plato ielu» jeb Broadway ir aizstaigājis līdz slavenajam Taimskvēram, atcerēsies ceļā redzētos, koši krāsainām reklāmu gaismām rotātos mūziklu teātrus, kuru te ir vairāk nekā četri desmiti. Mūziklu noskaņas valdīs arī orķestra Rīga šīgada svētku koncertā.

Programmas pirmajā daļā skanēs skaistākās dziesmas no amerikāņu un britu mūzikliem Operas spoks, Mūzikas skaņas un Mana skaistā lēdija, savukārt otrā daļa klausītājus priecēs ar iemīļotākajām latviešu un ārvalstu Ziemassvētku dziesmām, tostarp Raimonda Paula Ziemeļblāzmas romanci, Ainara Virgas Eglīti un Aigara Voitišķa Karamelēm.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un orķestra Rīga galvenais diriģents Valdis Butāns vienkopus pulcējis krāšņu solistu sastāvu – džeza dziedātāju Rūtu Dūdumu-Ķirsi, aktieri un operdziedātāju Juri Jopi, jauno opersoprānu Katrīnu Paulu Felsbergu, mūziklu dziedātāju Gustavu Melbārdi un Rīgas Doma kora skolas audzēkni Valtu Butānu.

Rūta Dūduma-Ķirse atklāj, ka īpaši gaida savu duetu ar Gustavu Melbārdi dziesmā Let it snow: "Es ļoti vēlos, lai svētku laikā dabā viss būtu balts un pūkains, piesnidzis pilnām kupenām. Un šī dziesma man vieš cerību, ka tā arī būs." Savukārt Londonas Mountview Teātra mākslas akadēmijas students Gustavs Melbārdis gaida tikšanos ar Berlīnes Mākslu augstskolas studenti Katrīnu Paulu Felsbergu. Viņš saka: "Pirms pieciem gadiem abi kopā VEF Kultūras pilī spēlējām mūziklā Mana skaistā lēdija, tāpēc atgriezties uz šīs skatuves, vēlreiz kopā izpildot dažas no šī mūzikla dziesmām, būs kaut kas īpašs."

Savu duetu ar Katrīnu dziesmā Pie Jesu gaida arī jaunākais programmas solists Valts Butāns. Desmit gadu vecumā viņam jau ir liela pieredze Latvijas koncertu rīkotajos bērnu koncertos un Rīgas Doma zēnu kora programmās, un pērn viņš ieguvis 2. vietu II Starptautiskajā zēnu solo un duetu dziedāšanas festivālā Rīgas Doms. Solo dziedāšanu Valts apgūst pie Anitas Šalhas – Daumanta Kalniņa, Mārtiņa Klišāna un citu mūziķu pasniedzējas – un nu ar lielu prieku gaida savu pirmo uzstāšanos kopā ar orķestri Rīga un Katrīnu.

Biļetes uz koncertu ir pieejamas Biļešu paradīzē. Šis ir viens no Rīgas pašvaldības svētku ieskaņas pasākumiem. Tie visi apkopoti tīmekļvietnē Svetki.riga.lv, kā arī pašvaldības sociālo tīklu lapā Rīga notiek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja