Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Dāvana režisoram. Alvim Hermanim – 50

Jaunajam, talantīgajam, daudzsološajam režisoram Alvim Hermanim 27. aprīlī – 50. dzimšanas diena. KDi aicināja kolēģus un domubiedrus atbildēt uz diviem jautājumiem: ko jūs viņam uzdāvinātu un ko – novēlētu?

Aktieris Ģirts Krūmiņš

Alvim Hermanim ir viss, ko radošs cilvēks varētu gribēt, gan privātajā dzīvē, gan – pa visām līnijām. Ko viņam vēl vajadzētu – viņš tikai pats zina.

Vakardien biju laukos, staigāju ar Sāru un redzēju mazās baltās puķītes. Pat īsti nezinu, kā tās sauc. Salasīju, ieliku ūdenī, atplauka. Savā vienkāršībā un trauslumā – tik skaistas. Es gribētu viņam uzdāvināt pušķi ar tikko izplaukušām baltām pavasara puķītēm zaļām lapiņām. Ne jau kādas materiālas lietas.

Kaut ko novēlēt var tikai no saviem plauktiem, no tā, par ko pats domā. Lai līdz dzīves galam būtu interese par dzīvi. Lai attieksme pret dzīvi vienmēr būtu radoša. Lai nekad nebūtu tā – man viss ir, visu zinu. Ja tas ir, tad ir arī veselība un viss pārējais nāk automātiski. Man liekas, tā ir laime.

Māksliniece Kristīne Jurjāne

Kā saka Bobčinskis izrādē Revidents: "Simts gadu un maisu zelta naudas!"

Brīvību darīt visu, ko gribas. Kaut kā cienījami izturēt svinamo dienu un nedomāt par to, cik gadu paliek. Tas tomēr ir tāds mazohisma veids – mēģināt atcerēties, kura dzimšanas diena pienākusi, un tad ar šausmām konstatēt, ka jau n-tā. Visām radošajām mokām laika skaitīšana par labu nenāk.

Aktieris Vilis Daudziņš

Es Alvim uzdāvinātu biļeti uz kādu Spānijas futbola čempionāta spēli, teiksim, Madrides Real pret Barcelona. Nezinu, vai tie ir viņa mīļākie klubi, bet spēles skaistumu viņš novērtētu.

Daudz laimes, prieka un veselību dzimšanas dienā!

Režisors Gints Grūbe

2014. gadā veiksmīgi sākto Alvja Hermaņa ārvalstīs iestudēto izrāžu retrospekcijas turpinājumu Latvijā, piemēram, atvest uz Rīgu izrādi Skaistākās nāves ainas operas vēsturē no Cīrihes, un viņa iestudēto operas izrāžu pārraides Latvijas Televīzijā.

Saglabāt aktīvu pilsonisko pozīciju! Domāt par JRT!

Režisore Māra Ķimele

Es viņam dāvinātu ballīti ar draugiem Anitas K. darbnīcā.

Novēlētu maigumu.

Režisors Arvīds Krievs

Alvis jau ir dabas bagātīgi apdāvināts. Gan ar talantiem, gan ar atzinīgiem kritiķiem un skatītājiem. Tāpēc Alvis pats ir tautai izcila dāvana savā dzimšanas dienā, kas mums visiem (!) jāprot novērtēt. Jo ar mums ir tā, ka savējos novērtējam tikai tad, kad viņus ir ievērojusi kāda "ārzeme", bet pat tad ar gariem zobiem...

Ja mans vēlējums patiešām piepildītos, es novēlētu Alvim dzimšanas dienā izvēlēties un nosaukt Latvijas prezidentu, un esmu drošs, ka tas vairs nebūtu cirks, bet viņa izvēle būtu tautai un valstij vislabākā un svētīgākā.

Kostīmu māksliniece Večella Varslavāne

Uzdāvinātu automašīnu Lancia. Tāpēc ka man pašai patīk. Un ir jādāvina tas, kas pašam patīk.

Novēlu nekad ne ar ko neslimot. Radošajā ziņā vairs nav ko vēlēt, jo viņam viss jau ir.

Teātra kritiķe Edīte Tišheizere

Es Alvim Hermanim uzdāvinātu sapņu ķērāju. Jo viņš ir iekļuvis tajos pasaules teātra slāņos, kuros pārlieku liela nozīme ir racionāliem apsvērumiem. Sapņu ķērājs palīdzētu nepalaist garām to, ko saka priekšā zemapziņa. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja