Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Ģertūdes ielas teātrī februārī un martā: Leģionāri un Četras naktis

2012.gada nogalē starp Ziemas saulgriežiem un gadu miju Ingas Gailes poētiskās oriģināllugas Āda iestudējums Andreja Jarovoja režijā Ģertrūdes ielas teātrī piedzīvoja savu apaļo – trīsdesmito – skatuves vakaru kopš savas pirmizrādes 2011.gada 6.novembrī.

Mūziku īpaši šai izrādei ir rakstījis Jānis Burmeisters, tērpus veidojusi Ieva Veita, mīlestības meklējumu līkločus mūsdienu pilsētā izrādē arī turpmāk izspēlēs skatītāju iemīļoti aktieri Anta Aizupe un Ivars Krasts. Tuvākās izrādes 28., 29. un 30. janvārī, 27.februārī un 20. un 21. martā. Anta Aizupe par spēli izrādē Āda tika nominēta 2011./2012. gada sezonas balvai Spēlmaņu nakts kategorijā Gada debija skatuves mākslā.

Vēl viens rakstnieces Ingas Gailes, režisora Andreja Jarovoja un tērpu mākslinieces Ievas Veitas Ģertrūdes ielas teātrī tapis kopdarbs, kas īsā laikā kopš pirmizrādes 2012.gada rudenī jau ir iemantojis skatītāju mīlestību un profesionāļu ievērību, ir izrāde Četras naktis. Smeļoties iedvesmu Fjodora Dostojevska stāstā Baltās naktis, izrādes „Četras naktis” veidotāji, saglabājot sižeta līniju, stāstā aprakstītos notikumus ir pārcēluši no 19. gadsimta Pēterburgas uz 21. gadsimta Rīgu, kurus izrādē izspēlē aktieri Anta Aizupe, Iveta Pole un Edgars Samītis. Tuvākās izrādes 24. un 26. janvārī, 7. un 10. februārī, 2. un 3. martā.

2. un 4. februārī režisores Ingas Tropas izrāde Deviņi piepildīs "gan skatuvi, gan skatītāju ar svaigu izteiksmes veidu, sievišķiem akcentiem un nenovēršamu sajūtu par klātbūtni dzīves rituālā". Deviņās ainās aktieri Lauma Balode un Emīls Kivlenieks, piedaloties skaņu meistaram Arvīdam Augšupam, skatītāju acu priekšā izspēlē cilvēka mūža ciklu, iedvesmojoties no mītiskā pasaules skatījuma un folkloras. Izrāde Deviņi ir bez teksta, galvenie izteiksmes līdzekļi tajā ir aktieru ķermeņi un balsis. Scenogrāfiju un tērpus izrādei radījusi Kristīne Vītola, izrādes gaismu māksliniece ir Jūlija Bondarenko.

Uz provokatīvo izrādi Leģionāri, kurā "bez klišejām tiek runāts par Latvijas vēsturi", skatītāji tiek gaidīti 20., 21., 22. februārī Ģertrūdes ielas teātrī un 24.februārī Valmieras drāmas teātrī, kamēr 6.martā izrāde piedalīsies festivāla Zelta maska programmā Novaja pjesa Maskavā. Izrādes Leģionāri autoru kolektīvs – Karls Alms, Kārlis Krūmiņš, Ieva Kauliņa un Valters Sīlis, saņēma 2011./2012.gada sezonas Spēlmaņu nakts balvu par Gada latviešu autora darba iestudējumu, Kārlis Krūmiņš par spēli izrādē Leģionāri tika nominēts Spēlmaņu nakts balvai kā Gada aktieris un Valters Sīlis - kā Gada režisors.

Horeogrāfes Agneses Bordjukovas izrādē 3/4 ūdens dejotājas Elīna Breice un Sintija Siliņa dzīvajā saspēlē ar koklētāju Laimu Jansoni  ievelk skatītājus emociju metamorfožu pasaulē. Izrādes gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko. Tuvākā izrāde 17.februārī.



Režisora Andreja Jarovoja un horeogrāfes Kristīnes Vismanes kopdarbs „Pietiekami labs” ir sirsnīga un humora pilna izrāde, kas atklāj izrādes tapšanas aizkulises. Kristīnes Vismanes un Katrīnas Albužes spēli un saspēli skatītāji aicināti piedzīvot 23. un 25.februārī un 15. un 17. martā.



Februāra intriga un viens no gaidītākajiem notikumiem ir topošās izrādes „Rezervisti” pirmizrāde. Skatuve ir laukums, uz kura nokļūt var tikai labākie. Rezervisti silda soliņu, kamēr sagaida izdevību pierādīt savu varēšanu. Bet ja nu tāda reize nepienāk? Vai būšana rezervistos ir neizlēmība vai apzināta izvēle palikt otrajā plānā? Izrāde par tiem, kas ir ceļā uz izlaušanos. Horeogrāfija – Elīna Lutce, dramaturģija – Inga Gaile, dejo – Katrīna Albuže, Eva Vancāne, Kristaps Ceļmalnieks un Sergejs Taraseņa, scenogrāfija un tērpi – Ieva Kauliņa, gaismas – Jūlija Bondarenko. Pirmizrāde 2013.gada 13.februārī, nākamās izrādes 14. un 16.februārī, 11. un 13.martā.



Pavasara skolēnu brīvdienu sestdienā tie, kam patīk klausīties un iztēloties, aicināti uz mazliet baisu stāstu ar laimīgām beigām – izrādi „Pasaka par Gardeguni”. Vilhelma Haufa pasakas „Punduris Gardegunis” iestudējums Andreja Jarovoja režijā ar Maiju Doveiku stāstnieces lomā 23.martā.



Papildus informācija par izrādēm teātra mājaslapā www.git.lv.





Uz tikšanos!



Biļetes iepriekšpārdošanā: www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA

Grupu un individuālas rezervācijas: [email protected]

Biļešu cenas: Ls6 / Ls3 (bērniem, skolēniem, skolotājiem, studentiem un pensionāriem)

Teātra zāle ir pieejama cilvēkiem ratiņkrēslos.

Ģertrūdes ielas teātra adrese: Ģertrūdes ielas 101a [iekšpagalma māja]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja