Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Kļūsti par pirātu kopā ar Tomu Sojeru

Dailes teātrī ir tapis iestudējums par slaveno palaidņa puiku

Jautri un nopietni – par savu jauniestudējumu Toma Sojera piedzīvojumi pēc pazīstamā amerikāņu rakstnieka Marka Tvena slavenā romāna motīviem saka režisors Dmitrijs Petrenko, kurš ne pirmo reizi ar pīpi uz jaunākajiem skatītājiem veltīta iestudējuma veidošanas jumta. Pagājušajā gadā režisors ir izpelnījies Spēlmaņu nakts balvu kategorijā Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem par savu darbu Neglītais pīlēns Latvijas Leļļu teātrī. Viņa jaunākā iestudējuma pirmizrāde notika, 31. augustā, Dailes teātra Lielajā zālē.

Re, kur viņš ir! Ģērbies dzeltenā kreklā un tirkīza krāsas bridžos ar pieskaņotu cepuri galvā un tikpat pieskaņotu žurku rokās (kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa). Galvenā loma šajā izrādē ir uzticēta aktierim Laurim Dzelzītim, kura spēlētais varonis kopā ar saviem labākajiem draugiem – bezpajumtnieku Haklberiju Finu (Gints Andžāns) un Džo Hārperu (Mārtiņš Upenieks) – piedzīvos dažādas dēkas, kuru laikā viņš paspēs atrast savu īsto mīlu, kļūt par liecinieku kādam noziegumam, pārtapt par pirātu, apmaldīties bezgalīgā alā un atrast neticamus dārgumus.

"Mēs zvērēsim, ka cits citam palīdzēsim un nekad neatklāsim bandas noslēpumus, pat ja mūs sakapās gabalos," sava slavenā romāna noslēgumā rakstīja Marks Tvens, šajā zvēresta tekstā atklājot puiku gados tik nežēlīgi asās draudzības spēku. Amerikāņu autors vienmēr ir izcēlies ar precīzu dzīves tvērumu un savu lielisko humora izjūtu. "Šiem bērniem nav ne tehnoloģiju, ne animācijas filmu – viņiem ir viņu iztēle," uzsver Dmitrijs Petrenko, kurš cer, ka viņa veidotais darbs par Tomu Sojeru un viņa draugiem spēs iekustināt arī skatītāju iztēli.

Jāatzīmē, ka pagājušajā sezonā Dailes teātrī tika realizēts kāds īpašs labdarības projekts, kuram ir tieša saistība ar režisora jauno darbu. Daļa no ienākumiem, kas gūti no viņa paša veidotā Koncerta, kura nebija ar aktiera Artūra Skrastiņa un mūziķa Kārļa Lāča piedalīšanos, tika novirzīti pazīstamā dziedātāja Sergeja Jēgera labdarības fondam, lai 300 bērniem iegādātos biļetes uz Dmitrija Petrenko šībrīža aktuālo iestudējumu.

31. augustā un 1. septembrī, plkst. 16 Dailes teātrī notiks arī pasākums Nosvini skolas sākumu kopā ar Tomu Sojeru!. Tajā būs iespēja iejusties viņa ādā un piedalīties dažādās aizraujošās spēlēs un atrakcijās, kā arī uzzināt un iemācīties ko jaunu – pat nokrāsot sētu Toma Sojera vietā! Viņš, būdams savā būtībā nedaudz paslinks puika, lai arī labestīgs un atsaucīgs, par to tikai priecāsies.

Vairāk informācijas var lasīt interneta vietnē www.dailesteatris.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja