Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Leļļu teātrī top izrāde mazuļiem Čuči, Spilventiņ!

Latvijas Leļļu teātrī 2. martā pirmizrādi piedzīvos iestudējums pavisam īpašai auditorijai – mazuļiem no 9 mēnešu līdz 2 gadu vecumam. Izrāde Čuči, Spilventiņ! režisores Lienas Šmukstes, mākslinieces Evitas Bētas un mūzikas autores Rūtas Dišleres kopdarbā radīta kā sajūtu piedzīvojums, kurā iepazīt teātra vidi, to vērojot, sadzirdot un aptaustot.

Apmeklējums sastāv no 30 minūšu izrādes un 30 minūšu interaktīvas kopābūšanas ar izrādes galveno varoni – Spilventiņu.

Spilventiņam ir pazudis Miedziņš. Vai Miedziņš ir paslēpies jūrā, mākoņos, kalnā? Varbūt Valis to ir saticis? Miedziņš ir jāatrod. Bet vai Spilventiņš atradīs Miedziņu? Izrāde veidota, izmantojot spēles, skaņas un atkārtojuma elementus, kas mazulim palīdzēs apgūt jaunas iemaņas, zināšanas par apkārtējo pasauli, cilvēkiem un sevi pašu. Tā radīta, lai caur mākslas un estētikas piedzīvojumu attīstītu vismazāko bērnu spēju koncentrēties un komunicēt ar citiem.

Izrādes režisore Liena Šmukste jau veidojusi vairākus iestudējumus visjaunākajai skatītāju auditorijai, izrādēs Figūras, Gadalaiki un Ūdens ceļš meklējot radošus paņēmienus, kā noturēt bērnu auditorijas uzmanību, vienlaikus ļaujot piedzīvot un ieraudzīt pasaules neparastās likumsakarības. Režisore stāsta: “Bērni mācās un izzina pasauli jau no savas pirmās dzimšanas dienas. Manuprāt, vislabāk to var saprast un izpētīt, spēlējoties, pētot, saklausot, atkārtojot un esot kopā ar vecākiem. Arī leļļu teātris ir viens no veidiem, kā doties šajā izpētes piedzīvojumā. Izmantotie tēli, objekti, kuri līdzinās animācijām, ļauj noturēt mazuļu interesi un uzmanību. Arī man pašai kā pieaugušajam ir interesanti vērot, kā mākoņi, kalni, saule, jūra atdzīvojas un ļauj mums piedzīvot brīnumu. Kā pavisam ikdienišķa lieta – nenāk miegs – kļūst par interesantu un aizraujošu ceļojumu bērniem un viņu vecākiem.”

Izrādē Spilventiņa stāstu kopā ar bērniem izdzīvo divas Latvijas Leļļu teātra aktrises, Baiba Vanaga un Dana Avotiņa-Lāce, kurām pašām pazudušo miedziņu un mazo pasaules pētnieku nedienas ir ļoti labi pazīstamas.

Izrāde notiek Latvijas Leļļu teātra Kamerzālē – ieeja zālē paredzēta bez apaviem, tādēļ skatītāji aicināti parūpēties par savu ērtību ar siltām zeķītēm.

Biļete nepieciešama katram skatītājam, neatkarīgi no vecuma. Biļetes iegādājamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja