Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Leļļu teātris aicina ciemos skolotājus

Latvijas Leļļu teātra (LLT) repertuārā šobrīd atrodamas aptuveni 10 izrādes, kas piemērotas skolas vecuma auditorijai. Turpinot tradīciju, arī augusta mēnesī teātris aicina skolotājus bez maksas iepazīties ar vairākiem bērniem un jauniešiem paredzētiem iestudējumiem, ko semestra laikā iekļaut kultūras pasākumu apmeklējumu kalendārā.

Jauno mācību gadu LLT plāno sākt ar jaunumu – skolu programmu T-stunda, kas apvienos jau esošo un radīs jaunu satura un izglītības piedāvājumu skolēniem. T-stunda piedāvās repertuāra iepazīšanas kampaņas skolotājiem, dienas izrādes klašu apmeklējumiem un citas aktivitātes. 

Iespējams apmeklēt šādas izrādes

18. augustā plkst. 18.30 būs iespējams noskatīties E. Niklasona Katliņpauri (7+) režisora Edgara Niklasona režijā. Neviens tā īsti nezina, kāpēc Harijam Katliņam galvā ir katliņš. Bērni ik dienu pilnā rīklē kliedz: "Katliņpauris! Katliņpauris!" un met ar akmeņiem pa viņa alumīnija galvassegu. Viens pārpratums noved pie nākamā, un Katliņpaura dzīve uzņem jaunus apgriezienus un… jaunus draugus. Izrāde saņēmusi Spēlmaņu nakts nomināciju Gada izrāde bērniem un/vai jauniešiem 2021./2022. gada sezonā.

26. augustā plkst. 11 un 14 – E. Setona-Tompsona Divi mazi mežonēni (6+) Andra Zeļonkas režijā. Sems ar Jenu beidzot īsteno ilgi loloto sapni un sāk dzīvi mežā kā indiāņi. Jaunā mājvieta ir aizraujoša un biedējoša vienlaikus, tādēļ zēni nolemj pieņemt savā ciltī arī kaimiņu meiteni Gaju. Pārbaudījumi satuvina trijotni, iemāca pieņemt vienam otru un atklāt dabas skaisto varenību. 

29. augustā plkst. 19 – A. Muižnieces Vaļa dziesma (12+) režisora Rūdolfa Apses režijā. Izrāde par pieaugšanu, dažādu emociju, pārdzīvojumu un uzdrīkstēšanos piepildīto pusaudžu vecumu. Trīs nozīmīgākās vasaras Vendela dzīvē: kasetes, cukurmaizes, slepens pasaules glābšanas plāns, noziegums un viņa. Izrāde saņēmusi Spēlmaņu nakts nomināciju Gada izrāde bērniem un/vai jauniešiem 2022./2023. sezonā.

30. augustā plkst. 19 – E. Ādamsona Smalkās kaites (14+) režisora Edgara Kaufelda režijā. Trīs aktieri ar trim mākslinieces Kristīnes Jurjānes radītām lellēm iestudējumā izspēlē trīs Erika Ādamsona noveles, kas atklāj cilvēka iekšējās jūtu un domu pasaules sarežģīto, brīžiem patoloģisko, brīžiem smieklīgo dabu, kas katru cilvēku padara neatkārtojamu. 

Vienu bezmaksas ielūgumu uz katru izrādi skolotāji var saņemt LLT kasē Rīgas Latviešu biedrības namā, uzrādot ISIC karti vai apliecinājumu no skolas par darba attiecībām kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Par pieejamību iespējams interesēties teātra kasē 67285355. Vairāk: www.lelluteatris.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja