Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ļoti personiski. Bez izņēmuma

Intars Rešetins iestudējis nopietnu komēdiju Mūsējās.

Intars Rešetins lūdz palīdzību! – pirms divām nedēļām ziņoja Latvijas mediji, pirmajā acu uzmetienā satraucot daudzus viņa talanta cienītājus. Izrādījās, ka Dailes teātra režisors un aktieris aicina ziedot vecas skaņuplates savam jaunākajam iestudējumam Mūsējās. Šajā iekonservētās mūzikas scenogrāfijā satiksies trīs varoņi Makss, Pols un Simons, kuru iecerētais vakars ar iedzeršanu un kāršu spēli izvērtīsies par īstu pārbaudījumu viņu draudzībai. "Visi darbi, kurus līdz šim esmu iestudējis, ir bijuši ļoti personiski. Šis nav izņēmums," atzīst Intars Rešetins, kurš XXI gadsimtam raksturīgajā skrējienā ir pazaudējis ne vienu vien draugu. "Tas ļauj izvērtēt, cik pats esmu labs draugs saviem draugiem." 

Savam jaunākajam iestudējumam režisors ir izvēlējies Ērika Asusa lugu Nos femmes/Mūsu sievietes (2013), turpinot franču dramaturģijas iekļaušanu savā daiļradē. Viņa iepriekšējās izrādes Ja tevis vairs nebūtu un Ak, tētīt... ir tapušas pēc Floriana Zellera lugu motīviem, un otrā ir sagādājusi zvaigžņu mirkli Latvijas Nacionālā teātra aktierim Valdim Lūriņam. Par savu darbu viņš tika nominēts Spēlmaņu nakts balvai. "Es cenšos izvēlēties ļoti labu dramaturģiju, kas dotu man iespēju sarunāties ar skatītājiem par sev svarīgām tēmām un piedāvātu izcilas lomas maniem kolēģiem," sarunā ar Dienu atklāj Intars Rešetins.

Iestudējuma Mūsējās galveno varoņu atveidošanai režisors ir izvēlējies savus bijušos kursabiedrus Lauri Subatnieku, Gintu Grāveli un Aldi Siliņu, ar kuriem ir pazīstams gandrīz 20 gadu. "Manā skatījumā tas strādā uz tēmu," viņš teic. Savukārt izrādes reklāmas plakātā ir redzamas Maksa, Pola un Simona mīļotās sievietes – Magalī (Kristīne Nevarauska), Katrīna (Ērika Eglija) un Estella (Inita Sondore), kuras, ietērptas melnās, apspīlētās kleitiņās ar dziļu dekoltē, vilināt vilina iegriezties Dailes teātra Kamerzāles tumšajās telpās. Pirmizrāde – 2. aprīlī plkst. 18. "Es gribu paskatīties, cik būs to skatītāju, kuri spļaudīsies un sacīs: "Mēs nācām uz meitenēm, bet spēlē puiši!"" stāsta Intars Rešetins, kurš nolēmis pārbaudīt hipotēzi, ka cilvēki iepērkoties ņem vērā vizuālo noformējumu, nevis informāciju par saturu. "Mūsdienās cilvēki pērk ar acīm. Izrāde ir produkts. Paskatīsimies, kas no tā sanāks."

Savā jaunākajā iestudējumā Intars Rešetins izmanto kino estētiku, kura viņam ir ļoti tuva kopš pirmā režijas darba Nakts vēl nav galā. "Tā audzē muskuļus," uzskata režisors, kura mērķis ir darboties arī kinematogrāfā. Viņš ir spēris pirmos soļus pretī pilnajam metram. Pagājušā gada maijā Intars Rešetins sadarbībā ar radošo apvienību Spiediens laidis klajā asprātīgo spēles īsfilmu Laid iekšā!. Meklējiet YouTube! 

Tuvākās Mūsējo izrādes – 9., 27., 28. aprīlī (izpārdotas), 9., 17., 18. un 31. maijā.

 

 

Top komentāri

do
d
Re;setins==pārlieicina, ka ir GAIŠS UN SPĒCĪNĀS MŪS, pāeliELIEecinaĀS, ka ir gaiu;SIE SER KOPĀ UN PAVEIC Dauz! --=================
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja