Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nacionālais teātris sezonu atklās ar latviešu autores darbu Mans nabaga tēvs

Savu 96. sezonu Latvijas Nacionālais teātris tradicionāli atklās ar latviešu autora darbu – šoreiz Agneses Rutkēvičas lugu Mans nabaga tēvs Elmāra Seņkova režijā, informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča. Pirmizrāde - 11. septembrī.

"Šī luga ir par ģimeni," saka jaunā dramaturģe Agnese Rutkēviča. "Man pašai ir interesanti vērot, kā sarunājas un sastopas vecākā un jaunākā paaudze. Mani šajā lugā interesē tēvu tēma – pēckara paaudze bija izpostītā un sakropļotā paaudze, ļoti daudzi palika bez tēviem, kas ļoti ietekmējis nākamās paaudzes."

Luga Mans nabaga tēvs ir autores trešā luga, kas tapusi pagājušajā gadā, un tās darbība notiek Krievgaļos. Ir tāda vieta Bauskas pusē, kur pierobeža atstājusi savas pēdas gan tās iemītnieku brīvības apziņā, gan savstarpējās attiecībās. Grūti pateikt, vai šo māju iemītnieki ir lepni tāpēc, ka nabadzīgi un lepnums palīdz saglabāt pašcieņu, vai arī līdz trūkumam Brunis, Broņislava un viņu priekšstrādnieks Jāzeps nonākuši sava lepnuma dēļ. Visādā ziņā govis, zirgi un aitas ir pārdoti, pa sētu klimst vistas un katru rītu pa vienai pazūd. Savstarpēju attiecību krāšņums lugā novests līdz traģikomiskam absurdam, bet režisora Elmāra Seņkova cilvēciskā iejūtība un asredzīgais skats uz Latvijā notiekošo sola izrādi, kurā izeju no bezcerības meklēsim kopā.

Lomās būs Ģirts Jakovļevs, Uldis Dumpis, Lāsma Kugrēna, Astrīda Kairiša, Zane Jančevska, Ivars Puga, Uldis Anže, Jurģis Spulenieks un Armands Berģis. Scenogrāfs Reinis Suhanovs.

Agnese Rutkēviča ir viena no talantīgajām dvīņumāsām Rutkēvičām, kas mērķtiecīgi un profesionāli darbojas mākslā vairākos žanros – raksta ne tikai lugas, bet arī dzeju, prozu, spēlē teātri, piedalījušās kino projektos. Agneses pirmā luga Kartupeļēdāji iestudēti un vēl pērn bija skatāmi Dirty Deal Teatro telpās sadarbībā ar Nacionālo teātri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja