Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Neviens nedzirdēja, negribēja dzirdēt. Daugavpils teātrī notiks Oļega Šapošņikova iestudējuma Bez lieciniekiem pirmizrāde

Piektdien, 22. maijā, plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notiks režisora Oļega Šapošņikova iestudējuma Bez lieciniekiem pirmizrāde pēc krievu dramaturģes Aleksandras Striževskas 2019. gadā sarakstītās lugas Neviens nedzirdēja motīviem. Jau pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas šis uzvedums ir bijis gandrīz pabeigts (par 90%), tāpēc līdz ar ierobežojumu mīkstināšanu ir iespējama gandrīz tūlītēja tā nonākšana pie skatītājiem.

Tas bija likteņa pirksts – par lugas Neviens nedzirdēja izvēli stāsta režisors. "Kad biju komandējumā Krievijā, es pilnīgi nejauši Maskavas Dailes teātrī iepazinos ar šī darba autori. Mēs sākām sarunu par savu darbību un nonācām līdz sadarbībai," atminas O. Šapošņikovs. Aleksandra Striževska ir scenāriste un dramaturģe, kuras 2019. gadā sarakstītā luga tikko bija izvēlēta starptautiskajam jaunās dramaturģijas festivālam Ļubimovka. "Kad viņa man atsūtīja šo darbu, es tās pašas dienas vakarā paziņoju, ka gribu to iestudēt Daugavpils teātrī," stāsta režisors. 

Iepriekš viņam bijusi doma par citas lugas uzvešanu šīs sezonas izskaņā, bet Aleksandras Striževskas darbs uzvarējis viņa iekšējā konkursā, atklāj Oļegs Šapošņikovs. Viņu šajā lugā ir uzrunājušas divas lietas. Viena no tām bijusi tēma par sarunāšanos – par nepieciešamību ieklausīties un iedziļināties otra cilvēka teiktajā. Šajā gadījumā nevēlēšanās to darīt un būšana emociju verdzībā pēc kāda dramatiska notikuma triju varoņu dzīvē noved līdz ikdienas dzīves traģēdijai, ko izraisa ceturtais varonis, akcentē režisors.

Galvenās lomas viņa iestudējumā atveidos Natālija Kotona, Jeļena Ņetjosina, Mihails Abramovs un Maksims Terļeckis, kuram šī būs debija uz Daugavpils teātra skatuves. Viņš ir aktieris, kurš pirms vairākiem gadiem ir pārcēlies no Krievijas uz Latviju un visai veiksmīgi mēģina šeit iedzīvoties. "Mērķtiecība!" – vienu no galvenajiem Maksima Terļecka raksturlielumiem piemin Oļegs Šapošņikovs un pieļauj domu, ka šī nebūs viņa vienīgā loma Daugavpils teātrī.

Otra lieta, kas režisoru ir piesaistījusi lugā Neviens nedzirdēja, ir tās forma. Aktieri nevis izspēlē sižetu, bet savu varoņu vārdā cenšas pierādīt klātesošajiem skatītājiem savu taisnību, un skatītāji šajā spēlē kļūst par sava veida tiesnešiem. Vēl jo vairāk tāpēc, ka pēkšņi runa ir ne tikai par attiecībām starp cilvēkiem, bet arī par slepkavību. Šādas dramaturģijas iestudēšana Oļegam Šapošņikovam bijusi jauna pieredze viņa daiļradē. "Man ik pa laikam gribas riskēt un darīt kaut ko tādu, ko es nekad neesmu darījis," piebilst režisors.

Tuvākās Bez lieciniekiem izrādes notiks 23. un 24. maijā.

Vairāk informācijas: www.daugavpilsteatris.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja